logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Golf 4 1.6 SR 1999 - Nierówna praca silnika po rozgrzaniu, problem z odpalaniem

valdi.ch 22 Cze 2006 01:22 8637 5
REKLAMA
  • #1 2752169
    valdi.ch
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam wszystkich moj problem polega na tym iz silnik jak sie tylko rozgrzeje zaczyna pracowac nierowno na biegu jalowym pomiedzy 750-850 obrotow ,auto niema instalacji gazowej,no i problem z odpalaniem a mianowicie przekrecam kluczyk silnik wchodzi na okolo 600 obrotow i zaczyna sie dusic dopiero po dodaniu gazu zaskakuje.
    Przy zimnym silniku wszystko jest ok
    Dodam jeszcze ze auto nie gasnie ,dobrze przyspiesza i spalanie tez w normie
    VW GOLF 1.6 SR 101 PS 1999 R
  • REKLAMA
  • #2 2752195
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    moim zdaniem należy wymyć przepustnice i przeprowadzić adaptacje
  • REKLAMA
  • #3 2752487
    djbarti
    Poziom 14  
    Ocena: 36
    Ja sprawdziłbym świece oraz przewody. Chociaż ja miałem całkiem podobnie w Audi A3 z tym samym silnikiem i przyczyną okazała się przepustnica umieszczona przed filtrem powietrza... Ale zanim to, proponuje sprawdzić kable i świece...
  • REKLAMA
  • #4 2755287
    valdi.ch
    Poziom 11  
    Witam ponownie wiec tak sprawdzilem swiece, przewody itd no I zadnej poprawy
    udalem sie wiec do mechanika przedstawilem mu cala sytuacje, odrazu stwierdzilem ze przepustnica no i mial racje dla pewnosci podlaczylaczyl autko pod komputer lecz komputer nie pokazal zadnej usterki.(TROCHE DZIWNE) Wyjal przepustnice wyczyscil no I jest mala poprawa . Stwierdzilem ze trzeba ja wymienic.Problem polega na ty ze przepustnica w Aangli gdzie obecnie przebywam kosztuje ok 500 funtow,(mowie oczywiscie o nowej bo z wlasnego doswiatczenia wiem ze chytry traci 2 razy) czy ktos orientuje sie jaka jest cena w polsce
    Z gory wielkie dzieki
    Jeszcz jedno, czy przepustnica to nic innego jak przeplywomierz powietrz
  • REKLAMA
  • #5 2755324
    grzestv
    Poziom 28  
    Ocena: 206
    a czy mechanik przeprowadził adaptacje przepustnicy?
  • #6 2755373
    valdi.ch
    Poziom 11  
    Mysle ze tak gosciu robi praktycznie niemieckie auta a w szczegulnosci vw
    Tak na marginesie przegladajac forum natknolem sie na ciekawy post
    podobne objawy do moich oto cytat (Wskazuje to na tzw lewe powietrze
    zaklocajace bieg jalowy motora.Poznac to mozna po tym ze hamulec jest
    "twardy" chwilowo lub caly czas w zaleznosci od nieszczelnosci .Pozniej mozna sprawdzac reszte.Komputery VW nie psuja sie tak latwo !!! )

Umnie z tym hamulcem to jest tak ze jak jade na luzie z gorki nacisne delikatnie hamulec to autko niemal ze staje w miejscu
    czy ma to jakis zwiazek
REKLAMA