logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć discmana do radia samochodowego zamiast magnetofonu?

-GismO- 23 Cze 2006 09:38 1650 4
REKLAMA
  • #1 2755672
    -GismO-
    Poziom 1  
    Witam. Na wstępie powiem ze nie znam sie zabardzo na elektronice ale chciałbym podłączyć discmana pod radio samochodowe, które nie jest tam jakiś oryginalnym radiem tylko zwykłym kupionym chyba na targu(nie wiem bo przy zakupie auta juz było). Otwierałem je juz i chciałem je podłaczyć zamiast magnetofonu i moje pytanie brzmi czy moge je podłączyć pod wejście do płytki z głowicy magnetofonu? Jeśli niebardzo to bardzo bym prosił o jakiekolwiek porady ale tak jak najprostrzym językiem:) Z góry dzięki i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2755735
    fred117
    Poziom 21  
    Ocena: 8
    Niestety ale w momecie podlaczenia discman'a w miejsce glowicy rodio stalo by sie bezuzyteczne...

Najlepiej jakbys znalazl jakies we liniowe na radyjku pod ktore moglbys spokojnie podpiac discman'a(najczesciej oznaczone line-in lub aux).
    Jezeli nic takiego nie masz to trzeba bedzie ingerowac w strukture radia...

Jezeli chcesz to dorzuc do tego jakis stabilizatorek na 3V (lub 4,5 w zaloeznosci od modelu discman'a) i bedziesz mial zasilania bez koniecznosci wymiany baterii w discman'ie.

Pozdro...
  • REKLAMA
  • #3 2756085
    maniek_88
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    domyślam sie ze nie ma w tym radiu wejścia liniowego. jesli ingerować do struktury wewnętrznej to tylko przy kimś doświadczonym. Są jeszcze takie kasety na rynku z głowicami i wyprowadzonymi kabelkami do podłączenia zewnętrznego źródla... nie mialem okazji tego przetestować więc nie wiem czy nie obniża to jakości dzwięku. ale to bardzo prosty sposób, mało ryzykowny a przy tym niedrogi :) Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 2790961
    hefid
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 6156
    Przeniosłem z: Schematu/instrukcji...
  • #5 2796126
    r06ert
    Poziom 25  
    Ocena: 452
    fred117 napisał:
    Niestety ale w momecie podlaczenia discman'a w miejsce glowicy rodio stalo by sie bezuzyteczne...

a niby dlaczego? kiedyś jak byłem mały i chciałem mieć "line-in" w moim jamniku to własnie tak zrobiłem i działało to bez zarzutów. Oczywiście jakoś dzwięku była na 3- ;)

To o czym wspomniał maniek_88 zdaje egzamin. Wielu znajomych ma własnie ten patent z tym, że podłączają odtwarzacze mp3 :) Jakość dzwieku jest zadowalająca :)
REKLAMA