logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakiego programu uzyc do wyłaczenia komputera o wybranej ...

Dar 86 23 Cze 2006 14:23 3095 7
REKLAMA
  • #1 2756463
    Dar 86
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Jakiego programu uzyc do wyłaczenia komputera o wybranej godzinie:)

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2756482
    slawny7
    Poziom 18  
    Ocena: 23
    Dar 86 napisał:
    Jakiego programu uzyc do wyłaczenia komputera o wybranej godzinie:)

Pozdrawiam

W dowolną wyszukiwarkę wpisz ''shout down'' i znajdziesz milion programów. Który najlepszy? Hmm, próbowałem kilku i wszyskie działają podobnie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 2756548
    kostek6
    Poziom 17  
    Ocena: 4
    A ja wziełem notatnik i napisałem sobie taki program sam
  • #5 2756561
    Lestat
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Dar 86 Polecam ci program "Shut Down O-Matic" Jest bardzo prosty w obsłudze.

Kolego kostek6, a powiedz może w jakim języku napisałeś ten program przy pomocy notatnika??
  • #6 2756658
    tzok
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6537
    W Windows XP jest program shutdown (dostępny również w Admin Packu dla 2000), wystarczy go dodać do harmonogramu.
  • REKLAMA
  • #7 2757011
    Jurtv
    Poziom 20  
    Ocena: 19
    Np.xit_nt
    Załączniki:
    • xit_nt.zip (194.37 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 3563164
    Dar 86
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    dzieki:)za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono temat programów umożliwiających wyłączenie komputera o wybranej godzinie. Sugerowano wyszukiwanie w internecie pod hasłem "shut down", co pozwala znaleźć wiele dostępnych aplikacji o podobnej funkcjonalności. Wskazano na program "Shut Down O-Matic" jako prosty w obsłudze narzędzie do tego celu. Zwrócono uwagę, że w systemie Windows XP dostępne jest wbudowane narzędzie "shutdown", które można wykorzystać w połączeniu z Harmonogramem zadań do automatycznego wyłączania komputera. Jeden z uczestników napisał własny skrypt w notatniku, co sugeruje możliwość tworzenia prostych programów samodzielnie. Podano również link do podobnego tematu na forum oraz zalecenie korzystania z wyszukiwarki Google w celu znalezienia odpowiednich rozwiązań.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA