Bylem dzisiaj w telepunkcie TP, dzwonilem tez 2 razy na blekitna linie. Chcialem sie dowiedziec na temat oplat karnych za zerwanie umowy
(odnosnie neostrady).
ZA KAZDYM RAZEM OSOBY PRZEDSTAWIALY MI INNE WERSJE KOSZTOW...
Takze w koncu nie wiem jak to jest...
W regulaminie tez nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi...
A o co chodzi:
Chce zalozyc neostrade na 2 miesiace (wakacje)
1) osoba polecila mi zebym wzial umowe na czas okreslony 12 lub 24 miesiace.
Wtedy za dwa miesiace zaplacilbym 1,22zl
Za zerwanie umowy musialbym zaplacic roznice w kosztach aktywacji (czy cos podobnego) = 112zl
+ 40 zl za kazdy miesiac korzystanie z neostrady, czyli w przypadku 2 miesiecy 40zl*2= 80zl
Czyli ogolne koszty przy zerwaniu umowy to:
112zl + 80 zl + 2,44zl = niecale 200zl
Ta osoba mowila tez, ze moze wziac dowolna opcje neostrady 256-1024 i ze przy zerwaniu umowy nie beda doliczane zadne dodatkowe oplaty...
2) jak dzwonilem na blekitna linie, dowiedzialem sie:
tego samego co w punkcie 1, z tym, ze przy neostradzie 512 i wiekszej musialbym dodatkowo (czyli oprocz 200zl) zaplacic jeszcze 1/30 oplaty
zwrotnej za kazdy dzien - w zaleznosci jaka opcje neostrady wybralem.
Czyli jesli wybralbym opcje 512, to za kazdy dzien musialbym zaplacic + 4,5zl (i jesli mialbym zaplacic kare za 2 miesiace) to 4,5zl *60dni
= 270zl
Ale jesli wzialbym opcje 128 lub 256, to nie musialbym juz placic 1/30 oplaty za kazdy miesiac.
Czyli ogolnie wyszlo by tak samo jak w 1 przypadku = niecale 200zl
(NIE WIEM CZY TO JEST PRAWDOPODOBNE???)
3) w koncu zadzwonilem do Blekitnej linii po raz 2... zeby sie upewnic ze 3 osoba powie to co 2... Niestety zawiodlem sie :-/
Osoba powiedziala mi, ze oprocz oplat wymienionych w punkcie 1) czyli 40zl za kazdy miesiac + zwrotu oplaty aktywacyjnej 112 zl bede musial zaplacic
roznice oplat za te 2 miesiace
Czyli (jesli wzialbym neostrade 256 z umowa na 24 miesiace i po 2 miesiacach zerwal umowe to):
Zaplacilbym
112zl zwrotu oplaty aktywacyjnej
40*2= 80zl (oplata karna za kazdy miesiac)
72zl*2 = 144zl (roznica w oplacie za pierwsze 2 miesiace pomniejszona o PROMOCYJNA OPLATE ZA PIERWSZE DWA MIESIACE WYNOSZACE 1,22zl).
Czyli ogolnie wyniosloby mnie to ok. 340zl
Dla mnie osobiscie 3 wersja jest najbardziej prawdopodobna...
Ale.... dalej nie jestem pewiem.. bede probowal dzwonic do blekitnej linii jeszcze kilka razy zeby zobaczyc ile jeszcze roznych wersji moge uslyszec...
ALE PRZEDE WSZYSTKIM CHCIALEM SPYTAC WAS, MOZE KTOS MIAL PODOBNY PRZYPADEK I JEST W STANIE ODPOWIEDZIEC JEDNOZNACZNIE NA MOJE PYTANIE:
Jakie beda calkowite koszty zamowienia:
neostrady tp 256 z umowa na 24 miesiace w przypadku zerwania tej umowy po 2 miesiacach.
Z GORY DZIEKI ZA POMOC!
(odnosnie neostrady).
ZA KAZDYM RAZEM OSOBY PRZEDSTAWIALY MI INNE WERSJE KOSZTOW...
Takze w koncu nie wiem jak to jest...
W regulaminie tez nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi...
A o co chodzi:
Chce zalozyc neostrade na 2 miesiace (wakacje)
1) osoba polecila mi zebym wzial umowe na czas okreslony 12 lub 24 miesiace.
Wtedy za dwa miesiace zaplacilbym 1,22zl
Za zerwanie umowy musialbym zaplacic roznice w kosztach aktywacji (czy cos podobnego) = 112zl
+ 40 zl za kazdy miesiac korzystanie z neostrady, czyli w przypadku 2 miesiecy 40zl*2= 80zl
Czyli ogolne koszty przy zerwaniu umowy to:
112zl + 80 zl + 2,44zl = niecale 200zl
Ta osoba mowila tez, ze moze wziac dowolna opcje neostrady 256-1024 i ze przy zerwaniu umowy nie beda doliczane zadne dodatkowe oplaty...
2) jak dzwonilem na blekitna linie, dowiedzialem sie:
tego samego co w punkcie 1, z tym, ze przy neostradzie 512 i wiekszej musialbym dodatkowo (czyli oprocz 200zl) zaplacic jeszcze 1/30 oplaty
zwrotnej za kazdy dzien - w zaleznosci jaka opcje neostrady wybralem.
Czyli jesli wybralbym opcje 512, to za kazdy dzien musialbym zaplacic + 4,5zl (i jesli mialbym zaplacic kare za 2 miesiace) to 4,5zl *60dni
= 270zl
Ale jesli wzialbym opcje 128 lub 256, to nie musialbym juz placic 1/30 oplaty za kazdy miesiac.
Czyli ogolnie wyszlo by tak samo jak w 1 przypadku = niecale 200zl
(NIE WIEM CZY TO JEST PRAWDOPODOBNE???)
3) w koncu zadzwonilem do Blekitnej linii po raz 2... zeby sie upewnic ze 3 osoba powie to co 2... Niestety zawiodlem sie :-/
Osoba powiedziala mi, ze oprocz oplat wymienionych w punkcie 1) czyli 40zl za kazdy miesiac + zwrotu oplaty aktywacyjnej 112 zl bede musial zaplacic
roznice oplat za te 2 miesiace
Czyli (jesli wzialbym neostrade 256 z umowa na 24 miesiace i po 2 miesiacach zerwal umowe to):
Zaplacilbym
112zl zwrotu oplaty aktywacyjnej
40*2= 80zl (oplata karna za kazdy miesiac)
72zl*2 = 144zl (roznica w oplacie za pierwsze 2 miesiace pomniejszona o PROMOCYJNA OPLATE ZA PIERWSZE DWA MIESIACE WYNOSZACE 1,22zl).
Czyli ogolnie wyniosloby mnie to ok. 340zl
Dla mnie osobiscie 3 wersja jest najbardziej prawdopodobna...
Ale.... dalej nie jestem pewiem.. bede probowal dzwonic do blekitnej linii jeszcze kilka razy zeby zobaczyc ile jeszcze roznych wersji moge uslyszec...
ALE PRZEDE WSZYSTKIM CHCIALEM SPYTAC WAS, MOZE KTOS MIAL PODOBNY PRZYPADEK I JEST W STANIE ODPOWIEDZIEC JEDNOZNACZNIE NA MOJE PYTANIE:
Jakie beda calkowite koszty zamowienia:
neostrady tp 256 z umowa na 24 miesiace w przypadku zerwania tej umowy po 2 miesiacach.
Z GORY DZIEKI ZA POMOC!