logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada - koszty zerwania umowy po 2 miesiącach użytkowania?

greep 23 Cze 2006 19:57 1740 5
REKLAMA
  • #1 2757533
    greep
    Poziom 19  
    Ocena: 38
    Bylem dzisiaj w telepunkcie TP, dzwonilem tez 2 razy na blekitna linie. Chcialem sie dowiedziec na temat oplat karnych za zerwanie umowy
    (odnosnie neostrady).
    ZA KAZDYM RAZEM OSOBY PRZEDSTAWIALY MI INNE WERSJE KOSZTOW...
    Takze w koncu nie wiem jak to jest...
    W regulaminie tez nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi...

A o co chodzi:
    Chce zalozyc neostrade na 2 miesiace (wakacje)

1) osoba polecila mi zebym wzial umowe na czas okreslony 12 lub 24 miesiace.
    Wtedy za dwa miesiace zaplacilbym 1,22zl
    Za zerwanie umowy musialbym zaplacic roznice w kosztach aktywacji (czy cos podobnego) = 112zl
    + 40 zl za kazdy miesiac korzystanie z neostrady, czyli w przypadku 2 miesiecy 40zl*2= 80zl

Czyli ogolne koszty przy zerwaniu umowy to:
    112zl + 80 zl + 2,44zl = niecale 200zl

Ta osoba mowila tez, ze moze wziac dowolna opcje neostrady 256-1024 i ze przy zerwaniu umowy nie beda doliczane zadne dodatkowe oplaty...

2) jak dzwonilem na blekitna linie, dowiedzialem sie:

tego samego co w punkcie 1, z tym, ze przy neostradzie 512 i wiekszej musialbym dodatkowo (czyli oprocz 200zl) zaplacic jeszcze 1/30 oplaty
    zwrotnej za kazdy dzien - w zaleznosci jaka opcje neostrady wybralem.
    Czyli jesli wybralbym opcje 512, to za kazdy dzien musialbym zaplacic + 4,5zl (i jesli mialbym zaplacic kare za 2 miesiace) to 4,5zl *60dni
    = 270zl

Ale jesli wzialbym opcje 128 lub 256, to nie musialbym juz placic 1/30 oplaty za kazdy miesiac.
    Czyli ogolnie wyszlo by tak samo jak w 1 przypadku = niecale 200zl

(NIE WIEM CZY TO JEST PRAWDOPODOBNE???)

3) w koncu zadzwonilem do Blekitnej linii po raz 2... zeby sie upewnic ze 3 osoba powie to co 2... Niestety zawiodlem sie :-/

Osoba powiedziala mi, ze oprocz oplat wymienionych w punkcie 1) czyli 40zl za kazdy miesiac + zwrotu oplaty aktywacyjnej 112 zl bede musial zaplacic
    roznice oplat za te 2 miesiace

Czyli (jesli wzialbym neostrade 256 z umowa na 24 miesiace i po 2 miesiacach zerwal umowe to):

Zaplacilbym
    112zl zwrotu oplaty aktywacyjnej
    40*2= 80zl (oplata karna za kazdy miesiac)
    72zl*2 = 144zl (roznica w oplacie za pierwsze 2 miesiace pomniejszona o PROMOCYJNA OPLATE ZA PIERWSZE DWA MIESIACE WYNOSZACE 1,22zl).

Czyli ogolnie wyniosloby mnie to ok. 340zl

Dla mnie osobiscie 3 wersja jest najbardziej prawdopodobna...
    Ale.... dalej nie jestem pewiem.. bede probowal dzwonic do blekitnej linii jeszcze kilka razy zeby zobaczyc ile jeszcze roznych wersji moge uslyszec...

ALE PRZEDE WSZYSTKIM CHCIALEM SPYTAC WAS, MOZE KTOS MIAL PODOBNY PRZYPADEK I JEST W STANIE ODPOWIEDZIEC JEDNOZNACZNIE NA MOJE PYTANIE:

Jakie beda calkowite koszty zamowienia:
    neostrady tp 256 z umowa na 24 miesiace w przypadku zerwania tej umowy po 2 miesiacach.

Z GORY DZIEKI ZA POMOC!
  • REKLAMA
  • #2 2759123
    lechoo
    Poziom 39  
    Ocena: 546
    Czemu nie rozważasz zawarcia umowy na czas nieokreślony?
    - aktywacja: 112,87
    - miesięczny abonament za 256kb: 125,66
    Za 2 miesiące zapłacisz łącznie 364,19zł, wszystko bez kombinowania.
    Jeszcze niedawno można było zrobić manewr z przepisaniem telefonu na kogoś z domowników i umowa na neo była wtedy wypowiadana przez tepsę bez żadnych konsekwencji. Nie chce mi się teraz wnikać, czy nadal przejdzie ten numer...
  • REKLAMA
  • #3 2759458
    transoptor
    Poziom 15  
    Ocena: 22
    Lepiej wyjdziesz jak będziesz korzystał z łączności modemowej - ile wyciągniesz tyle zapłacisz
  • REKLAMA
  • #4 2759817
    arnip
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Proponuje nie dzwonić na błękitna linie ani nie korzystać z pomocy pracowników telepunku. Z mojego doświadczenia wiem że ci ludzie są niedouczeni i brak im checi do pomocy. Najlepsze informacje można zdobyć na infolinii Neostrady ale przed rozmowa radzę uważnie przeczytać regulamin neostrady i promocji z której chcesz skorzystać. TP ma dziwną skłonność do częstych zmian regulaminów promocji.
  • REKLAMA
  • #5 2762477
    de Virez
    Poziom 24  
    Ocena: 8
    hmm rowniez prosil bym o wytlumacznie, jak zerwac umowe z neostrada, mieszkam w mieszkaniu rodziny, w listopadzie zalozylem neo 512 i skorzystalem z 6 miesiecy po 1 zl. teraz bede sie przeprowadzal (nieprzewidziane) i chcialbym zerwac umowe. Nie bede przeprowadzal sie do swojego mieszkania, wiec bedzie problem z przeniesieniem linii (ktora jest na mnie). Prosze o pomoc :<
    ps umowa jest na 2 lata...
REKLAMA