ja posiadam NEO 512 i jestem dosc zadowolony, aczkolwiek mysle zeby przesiasc sie na szybszy net (predkosc neo utrzymuje sie na stalym poziomie ok. 64 KB/s) Podpisalem umowe w lipcu 2005 rok na 2 lata i teraz czekam na koniec (planuje rozwiazanie umowy). Rozwazam przejscie do Multimo do opcji 6144, mysle ze cena jest przystepna. Teraz place za Neo 512 79zl + VAT, a Multimo kosztuje 106zl + VAT (umowa na 1 rok, poniewaz uwazam, ze nie oplaca sie podpisywac na dluzszy okres, bo ceny dosc szybko maleja). VAT prawdopodobnie mozna odpisac (rozliczenia podatkowe i te sprawy - nie znam sie, jeszcze za mlody jestem:P) Po za tym placac 27zl drozej mamy internet 12 razy szybszy!! Nie polecam radiowki, wiekszosc kolegow ma (ja mialem rowniez okazje przez chwile korzystac). Placa oni 30zl na miesiac, transfer jest tak dopasowany. zeby byl zblizony do neo 512. Jednak warunki atmosferyczne pogarszaja transfer (jak jest deszcz , mocny wiatr itd, to net ledwo chodzi albo wcale:/ jak jest burza to calkowicie odlaczaja, a ja sobie dalej siedze na neo i mnie nic nie rusza<lol>), czesto odciecia od netu. W gry w trybie multiplayer jest naprawde ciezko grac, bo czesto "wykopuje". Nie rozumiem narzekan ludzi na neo, poniewaz ja nigdy nie mialem z nia problemow. (na pocztaku umowy byl chwilke taki okres ok. tyg ze cos je**lo, ale to TPSA sie tlumaczylo, ze "cos tam" wymieniaja itd) Po za tym wszystko ok. No i najwazniejsze zmienne IP. Mozliwosc prawie nieograniczonego sciagania na rapidshare i megaupload. Wystarczy "zresetować" neo tzn. rozlaczyc sie i polaczyc ponownie (to zajmuje doslownie pare sek.) I teraz w neo oczywiscie zniesli ograniczenia transferu danych tzn. ze mozna sciagac "do bolu" (przed tem mialem ograniczenie 15GB i kilka razy przekroczylem, a potem nie dalo sie korzystac z neta)