logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Promocja TP- neostrada 512 za 28 zł a potem za 56 zł

wilku_sc 19 Lip 2006 19:37 1443 11
REKLAMA
  • REKLAMA
  • #2 2834667
    Radysh
    Poziom 27  
    Ocena: 12
    Ściemy za bardzo nie widać ale Telepsa i tak sobie odbije tą "promocję" na użytkownikach. Wystarczy popatrzeć na minimalny czas umowy przy danej usłudze. Zamiast ładować się w TP lepiej poszukać innego provider`a np. sieci radiowej, kablówki...
  • REKLAMA
  • #3 2834702
    mcoola
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Ja płace za 128 przez pierwsze 6 miesięcy po 1zł a potem po 60zł przez 2 lata ale i tak jestem zadowolony.
  • REKLAMA
  • #4 2834733
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    W każdej promocji jest jakaś ściema i na tym to polega. Jeżeli Tp jest zdecydowana świadczyć usługę przy umowie na 3 lata srednio po 47 zeta miesięcznie to może oznaczać że nie jest juz w stanie skutecznie blokowac do swojej sieci dostępu innym operatorom i liczy się z realnym zagrożeniem ze strony konkurencji. Ale gdyby nawet Dialog Netia czy ktokolwiek inny zaczęli świadczyć usługę dostępu do internetu po sieci TP to nie spodziewaj się że zejdą znacząco poniżej tej kwoty. |Raczej spodziewałbym sie tu wojny na usługi dodatkowe. Zobacz jakie ceny oferuja Ci operatorzy obecnie na swoich łaczach. Na tego typu działnia TP zapewne tez ma wpływ tek kom.. i coraz większa dostępność EDGE( prawie jak interent - jak to ktoś trafnie okreslił) Sprawdz limit transferu i czy przypadkiem razem z neostradą nie zobowiążesz się do utrzymania przez trzy lata linii telefonicznej.
  • #5 2834786
    tomek-o
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Dzisiaj oferta może wydawać się atrakcyjna, za dwa lata będziesz klął, że wszyscy inni płacą za internet dużo mniej od Ciebie. 3 lata to cholernie dużo, nie wiadomo, co się w międzyczasie zdarzy. Widzę, że jesteś z Sosnowca, więc operatorów jest pewnie dużo (kablówki, wi-fi, etc.). Ceny innych operatorów będą więc stosunkowo niskie. Zresztą oni pewnie niedługo też odpowiedzą na taką promocję TPSA.
  • REKLAMA
  • #6 2834827
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Do zakończenia umowy nie wiecej niz 90 dni i nie mniej niż 30 dni to ile to jest :) bo nie kminie :)

Dodano po 5 [minuty]:

A już czaje .. ale zakręty z nich
    Hehe ale patrzcie jaka przekmina - 5 minut :D
  • #7 2834884
    milik
    Poziom 23  
    Ocena: 58
    Witam
    Ja już mam neo 512 za 28zl :D I musze powiedzieć ze bardzo się cieszę, że nie wpakowałem się w jakieś radiówki itp. Z tego, co mówił mi mój ojciec to można być na bieżąco z promocjami. A nie tak jak kolega wyżej napisał, że będę pluł krwią, bo inni płacą mniej. Teraz to ja płace mnie niż sąsiedzi z radiówką a do tego mam raz tak szybsze łącze niż oni :D

PS. Też nie lubię TPSA ale….
  • #8 2834896
    suworow
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1276
    Tomku O
    dlatego nalezy sobie wyciągnąć średnią. Każda długoterminowa umowa ma ten mankament że pod koniec jej obowiązywania nie jest zbyt atrakcyjna ale na poczatku daje spore oszczędności. Zresztą wszystko zalezy od indywidualnych warunków. Jeżeli komuś wygasła umowa i teraz ma czekać na standartowym abonamecie klila miesięcy na rozwój sytuacji to niestety nawet jeżeli dostanie oferte kilka groszy tanszą to średnia może wcale nie wypaść najlepiej. Co do WIFI i kablówek to niestety piersze nie są niestety zazwyczaj najwyższej jakości a drugie niestety na razie nie wszędzie docierają i są dostępne najczęsciej razem z abon, telewizyjnym co nie dla wszystkich jest OK.
    Pozdrawiam
  • #9 2835021
    pierszczanin
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    A to moje zdanie na ten temat

kolega mowi o aneksie do umowy:

promocja dotyczy min.:
    obecnych Abonentów neostrady tp, którzy korzystają z usługi na podstawie umowy na czas określony i do zakończenia umowy pozostało im nie więcej niż 90, a nie mniej niż 30 dni.
    czyli 3 miechy przed koncem mozesz kombinowac inna stawke jak 56 zl. czyli kupa. mozna sie spodziewac ze przy nowych ofertach bedzie to samo napisane

jest ograniczenie na ilosc danych przesylanych z predkoscia 512
    zas kupa.
    przy 128 bym sie nie martwil ale 512 szybko sciaga

no i trzeba miec ten smieszny stacjonarny telefon gdzie abonament za nie wiem co kosztuje 45 zl a rozmowy w efekcie i tak sa drozsze jakby mi dali telefon z wodotryskiem który w sklepie kosztuje 700 zl za 1 zl to rozumie abonament.

3 lata to kupa czasu i bedziesz plul tym czy owym

gdy koniecznie chcesz tpse to:
    ja bym wziol na 24 miechy miesiecznie tylko o 3 zl drozej bo 49 zl
    pozdrowienia
  • #10 2835027
    omen_s
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    Ja też zamówiłem neo 512. U mnie wifi nie ma a kablówka kosztuje 50 zł za 128, więc co to za interes z tym. Jakiś czas temu nerwy mnie braly jak słyszałem neostrada, ale teraz mam router i jest o wiele lepiej ;)
  • #12 2835217
    Pytong
    Poziom 32  
    Ocena: 81
    Wracając troszke w temacie .. płace 72 zł za 256 .. wiec mi sie bardzo kalkuluje 33 zł przez pierwszy rok, a nawet 66 zł za drugi rok .... nie namyślając sie zbytnio .. BIORE :)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy promocji TP Neostrada 512 za 28 zł przez pierwsze miesiące, a następnie 56 zł miesięcznie, z umową na 3 lata. Uczestnicy zwracają uwagę na długi okres zobowiązania, który może być niekorzystny w przypadku zmian rynkowych i pojawienia się tańszych ofert konkurencji. Wskazano na ograniczenia transferu danych przy prędkości 512 kb/s oraz konieczność utrzymania linii telefonicznej z abonamentem. Porównano ofertę TP z innymi dostawcami, takimi jak sieci radiowe, kablówki i Wi-Fi, które jednak mają swoje wady, np. ograniczony zasięg lub wyższą cenę. Niektórzy użytkownicy są zadowoleni z promocji, podkreślając lepszą jakość i niższe koszty w porównaniu do alternatyw. Wskazano także na możliwość negocjacji warunków w ostatnich miesiącach umowy oraz na ryzyko wzrostu cen po okresie promocyjnym. Oferta jest oceniana jako atrakcyjna na początku, ale mniej korzystna w długim terminie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA