logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother HL-1030 - puste kartki i zacięcia papieru przy wydruku z komputera

Rubinh 23 Cze 2006 22:20 2953 3
REKLAMA
  • #1 2758079
    Rubinh
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Witam. Wydruk testu wewnętrznego drukarki zupełnie prawidłowy natomiast próba wydruku spod komputera powoduje wyrzucanie wielu pustych, niezadrukowanych kartek. Bywa też, że zakleszcza się papier w miejscu "wchodzenia" do modułu bębna. Bęben światłoczuły po wymianie.
  • REKLAMA
  • #2 2759886
    osgra
    Poziom 11  
    Witam
    Najprawdopodobniej brak komunikacji pomiędzy komputerem a drukarką.
    Spróbuj usunąć drukarkę i zainstalować na nowo.
  • REKLAMA
  • #3 2760499
    Rubinh
    Poziom 24  
    Ocena: 67
    Wykluczam brak komunikacji między drukarką a komputerem. Drukarka sygnalizuje przyjmowanie danych a następnie "drukuje" puste kartki, chyba z dziesięć. To efekt testu instalacji sterowników. Dodam, że na kompie zainstalowany jest Win XP Prof. Początkowo winiłem sterowniki wewnętrzne systemu, ściągnąłem z netu oryginały i po ich zaistalowaniu nic się nie zmieniło. Spróbuję jeszcze spod Win 98.
  • #4 2761755
    wladek83
    Poziom 32  
    Ocena: 103
    Po 1 - odinstaluj sterowniki Brothera, wyszukaj w rejestrze wszystkie wpisy z nazwą "Brother" i usuń jej ,
    2 - ściągnij sterowniki stąd http://solutions.brother.com/hl1200/download/dl-winxp.html i zainstaluj jak opisane na stronie,
    3 - jeśli używasz kabla Centronics to ustaw w Biosie komunikację LPT=ECP , dla USB nic nie konfigurujesz,
    4 - po instalacji sterowników, prawym klawiszem kliknij jej ikonkę, weź Właściwości i Drukuj stronę testową, musi drukować jak należy.
    Puste kartki lub kartki z jakimiś krzaczkami na górze strony lub w pionie , spowodowane są właśnie wykorzystaniem niewłaściwych sterowników lub sterowników od innej drukarki zainstalowanej w systemie. Jak będą błędy, odinstaluj wszystkie drukarki, pozostaw tylko HL-1030.
    mam taką drukarkę i nigdy nie sprawiała kłopotu .

Pzdr.
REKLAMA