Witam . Dziękuję za odpowiedź . Rozebrałem słuchawkę i pomierzyłem taśmę wyświetlacza i każda z siedmiu ścieżek miała przejście pomiędzy punktami lutowniczymi . Odpiąłem wyświetlacz od płytki i gdy wyświetlacz zwisał na taśmie to wszystko wyświetlał , gdy go dawałem na swoje miejsce to znowu pokazywał miganie , wyświetlanie , to kreskę poziomą
na różnej wysokości wyświetlacza . Gdy lewą ręką trzymałem wyświetlacz działający prawidłowo a drugą rękę zbliżałem i oddalałem od płytki to wyświetlacz reagował w takt tych zmian różnym wyświetlaniem . Teraz wyświetla dobrze nie chce wariować . Mam wrażenie jakby nie była to wina taśmy wyświetlacza , tylko np. mało stabilnej pracy kwarcu , może coś z elkami ? . Wkrętakiem podociskałem delikatnie wszystkie nóżki procesora . Nie chciałbym profilaktycznie poprawiać kontaktu tasiemki termicznie żeby na darmo jej nie uszkodzić , bo przecież ma przejścia a pod lupą tasiemka po obu stronach dobrze przylega do ścieżek . Bardzo proszę o pomoc jak lokalizować przyczynę dalej . Poza tym klient urwał całkowicie boczne zatrzaski w górnej części słuchawki . Jak je zastąpić żeby po złożeniu górna część dobrze przylegała , bo dostałem z dużą szczeliną górnej części , ale za to nie miałem żadnego problemu z jej otwarciem .
Bardzo proszę o pomoc .
Pozdrawiam .