logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dokładna mapa Europy na PC z obsługą GPS USB dla kierowcy TIRa

dafit906 25 Cze 2006 15:30 16534 7
REKLAMA
  • #1 2762491
    dafit906
    Poziom 27  
    Ocena: 515
    Witam, jeżdzę TIRem i potrzebuję dokładnej mapy Europy na PC która obsługuje GPS. W tym momencie posiadam "Nawigator mapa Europy" i jest one nie za bardzo dokłądna. Czy ktoś zna mapę Europy która jest bardziej dokładna od tego nawigatora? Słyszałem coś o AUTOROUTE ale czy ma ona możliwość obsługi urządzenia GPS na USB ?
  • REKLAMA
  • #2 2762506
    żeli
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    dafit906 napisał:
    Witam, jeżdzę TIRem i potrzebuję dokładnej mapy Europy na PC która obsługuje GPS. W tym momencie posiadam "Nawigator mapa Europy" i jest one nie za bardzo dokłądna. Czy ktoś zna mapę Europy która jest bardziej dokładna od tego nawigatora? Słyszałem coś o AUTOROUTE ale czy ma ona możliwość obsługi urządzenia GPS na USB ?

Nie znam sie ale kolega w TIRze ma Mapsonic(Mapstore) i Viamichelin.Podobno bardzo dobra mapa.
  • REKLAMA
  • #3 2762522
    eseli
    Poziom 27  
    Ocena: 64
    Witam
    Autoroute ma możliwość współpracy z odbiornikiem GPS.
    Mapa jest szczegółowa ale nie posiada mapy Polski.
  • #4 2762541
    dafit906
    Poziom 27  
    Ocena: 515
    A coś co posiada mapę polski, niemiec angli, francji i tamtych reszte rejonów ?
  • REKLAMA
  • #5 2762641
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    -to dowód na nasz wysoki prestiż w UE,płakać się chce,skoro tam jest zdaje się ukraina i inne ,a my dziura którą zapełni NIEMIEC ten wypędzony i inny-
    tak na boku.
    mam autoroute bodaj 2003 i tam jeszcze widnieje ta przegrana Polska,ale co z aktualnością? ,w sumie niewiele bo co się zmienia w polsce -kawałek autostrady koło katowic..
  • #6 2762691
    Tomasz.W
    Poziom 35  
    Ocena: 161
    Dokładnej mapy Europy współpracującej z GPS na PC nie znajdziesz bo takich nie ma , nie są robione . A dlaczego ? Ponieważ mało kto jeździ z otwartym laptopem leżącym na siedzeniu obok . A więc i zapotrzebowanie znikome . Swego czasu też szukałem , niestety bezskutecznie . Dokładne mapy są ale na palmtopy . Każdy kraj oddzielnie , każde miasto . Wadą tego jest cena , za mapę Skandynawii zapłaciłem 1650 SEK czyli około 800 Pln . Program prowadzi od drzwi do drzwi i do tego jeszcze gada .
    Pozdrowienia z Gdańska .
  • REKLAMA
  • #7 2762993
    md
    Poziom 41  
    Ocena: 788
    Przepłaciłeś, taka mapa kosztuje 60 euro. Popatrz tutaj:
    http://www.tomtom.com/plus/services/mds.php
    ------------------------------------------------------
    Masz obrazek z określonym procentem pokrycia (dokładnością mapy)
    Załączniki:
    • Dokładna mapa Europy na PC z obsługą GPS USB dla kierowcy TIRa TomTom Mapy.gif (27.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #8 2764070
    czukcza
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    witam

a ja z innej choc podobnej beczki czy ktos widzial gdzies emulator palmtopa na pc zeby wlasnie na pc pod tym emulatorem mape uruchomic ?????

Podsumowanie tematu

✨ Kierowca TIR poszukuje dokładnej mapy Europy na PC z obsługą GPS USB, gdyż obecnie używana "Nawigator mapa Europy" jest niewystarczająco precyzyjna. W dyskusji pojawiły się propozycje alternatywnych rozwiązań: Mapsonic (Mapstore) oraz Viamichelin, które są oceniane jako dobre. Program Autoroute posiada funkcję współpracy z odbiornikiem GPS, jednak jego mapa nie obejmuje Polski lub jest nieaktualna w tym zakresie. Dokładne mapy Europy z obsługą GPS na PC są rzadko dostępne, gdyż większość precyzyjnych map jest tworzona na palmtopy i obejmuje pojedyncze kraje, co wiąże się z wysokimi kosztami (np. mapa Skandynawii za około 800 PLN). Istnieje też sugestia, że mapy GPS na PC są mało popularne ze względu na niewielkie zapotrzebowanie i praktyczne ograniczenia użytkowania laptopa podczas jazdy. Wskazano również stronę TomTom oferującą mapy GPS w cenie około 60 euro z wizualizacją pokrycia mapy. Pojawiła się także propozycja poszukiwania emulatora palmtopa na PC, aby uruchomić mapy dedykowane dla urządzeń przenośnych.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA