logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Emulacja Pocket PC na laptopie do instalacji map nawigacji Europy

cyprysek 04 Mar 2007 10:48 4233 5
REKLAMA
  • #1 3641428
    cyprysek
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam wszystkich ! :)

Zdecydowałem się na nawigację w laptopie ale:
    Jak oszukać Laptopa podczas instalacji map i programów, które właściwie dedykowane są na Pocket PC.
    Proces instalacji na PC zaczyna się od sprawdzania łączności z PPC, którego nie mam i dalsza czynność jest odrzucana.

Czy nie istnieje jakiś sposób, żeby oszukać PC (laptopa), jakąś wirtualną emulacją istnienia PCC, aby dało się instalować nowe, dobre oprogramowania z maprami na Polsę i na Europę ..... ?

Jeżdżę dość dużym autkiem i takie rozwiązanie bardzo by mi pomogło.

P.S.
    Mapa i program jaki udało mi się zainstalować i pracuje to AutoMapa Polski v3.2.2.4 lecz jest to już program troche leciwy i tylko na Polskę, a wolałbym nowsze i również na Europę.

pzdr
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 3641663
    k4m3l
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    zainstaluj active sync (program do synchronizacji z palmtopem) i emulator Windows Mobile 5. Uruchom emulator, uruchom synchornizacje .. jak zadziala to instaluj :)
    Nie wiem czy to bedzie dzialac bo nigdy tak nie robilem ze wzgledu na to ze mam palmtopa ... ale moze jednak :)
  • REKLAMA
  • #3 3642305
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    a po co te męki :?:

za kilkadziesiąt złotych można kupić dość dokładną mapę dla PC o nazwie

MAPA POLSKI PC CD NAWIGATOR GPS

pracującą z każdym GPS na ps2 i usb

przykładowa aukcja
    http://allegro.pl/item169368798_mapa_polski_pc_cd_nawigator_gps_nowa_f_vat.html

Dodano po 1 [minuty]:

inna sprawa że po emulacji jest małe prawdopodobieństwo na współpracę z GPSem
  • REKLAMA
  • #4 3643991
    cyprysek
    Poziom 11  
    Hmm.......

A jak się taka mapa Polski ma do aktualności i dokładności w porównaniu z AutoMapą ..... np ver 3.2.2.4

A co z tematem dokładnych map w Europie ??

pzdr
  • REKLAMA
  • #5 3644029
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    w porównaniu z AutoMapą 3.2.2.4 wypada dużo lepiej - moje miasto jest dokładnie rozpisane ( brakuje ulic powstałych w ciągu ostatnich dwóch lat ) ale wspomniana wersja automapy nie uwzględnia ani połowy ulic Raciborza :D

Racibórz jest dokładnie rozpisany w Automapie od wersji 3.9.7.1

Moje miasto jest dla mnie najlepszym sposobem porównania

Map europy również szukaj w wersjach na PC - emulacja do przegladania to jedno a synchronizacja z GPSem to inna bajka - prawdopodobieństwo że emulowany program rozpozna GPS jest niewielkie
  • #6 3644607
    cyprysek
    Poziom 11  
    Dzięki za podpowiedź ! :)

Dodano po 9 [minuty]:

Ciekawe jak się ma porównanie tej "Mapy Polski PC" z programem: MAPA PC NAVIGATOR 6 (EUROPA WSCH/ZACH) PL , tak promowaną jako "najlepszą".

Oczywiście nie porównujemy map Europy... :)
REKLAMA