Mam do zrobienia instalacje elektryczną ( od podstaw ) w małym traktorku ( taka 15 ) . Ma się na nia składać rozrusznik , alternator , kierunkowskazy , światła mijania , stopu , i naddatek kontrolki do wszystkiego a cha i jeszcze to ma iść z kluczyka . A szczerze mówiąc nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać jeśli miał by ktoś jakiś schemat albo wiedział jak cos takiego wykonać to bardzo proszę o pomoc Pilne i bardzo ważne . Tak więc jeszcze raz bardzo proszę !!! (. ????) – ozdobnik ? [h]
Moja sugestia: ściągnij sobie schemat jakiegoś starszego autka (z elektrody oczywiście), tam masz rozrysowane wszystkie obwody oddzielnie. Dodatkowo możesz "zaglądnąć" do jakiegos samochodu tak aby podpatrzeć ułożenie i grubość przewodów (np, akumulator "blisko" rozrusznika i konkretny kabel je łączący). Nie łącz wszystkiego od razu: zrób jeden obwód (np rozrusznik) i sprawdź go. Potem następny. Unikniesz szukania ewentualnych pomyłek.
Tylko ja już szukałem i nie za bardzo mi to wyszło , nie mogłem znaleźć ??
może ktoś z was wie gdzie to znaleźć . Albo ja źle szukałem. tak więc proszę o pomoc!!!
proponuję zapoznać się z instalacją elektryczną Trabanta 601 - posiada to minimum minimorum elektryki, tak że nic się nie da już wyjąć - i normalnie to skopiować....
masz to tu: http://www.cartoontrabant.pl/literatura.php
Wszystko git tylko ja z niemieckiego troszkę słaby jestem . Tak więc za wszystkie rady dziękuje jeśli czegoś nie znajdce lub ktoś jeszcze nie innej propozycji to będę się męczył z tym niemieckim schemacikiem
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.