logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Megane 96' - Centralny zamek nie działa z pilota i kluczyka, immobilizer?

levy22 26 Cze 2006 22:14 2350 2
REKLAMA
  • #1 2766507
    levy22
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Witam mam mały problem. Kupiłem niedawno megane 96r. I nie działa mi centralny zamek z pilota ( ZERO REAKCJI), a także gdy otwieram drzwi kluczykiem. Gdy wciskam na kokpicie przycisk zamykający drzwi, centrala działa. Bardzo proszę o pomoc. W aucie jest immobilajzer, który został podobno odłączony, bo był z nim jakiś problem. Może to jest powodem?? Jak go ponownie podłączyć??? Immobilaizer w sumie nie jest mi potrzeby ale żeby centrala działała.
  • REKLAMA
  • #2 2766625
    maciej123
    Poziom 24  
    Ocena: 169
    Imobilajzer niema nic wspólnego, albo pilot uszkodzony albo odbiornik zgubił go z pamięci. Po rozkręceniu obudowy pilota powinna być widoczna mała naklejka z numerem, jeśli numer jest 8 cyfrowy to można doprogramować kluczyk ręcznie, jeśli numer 5 lub 7 cyfrowy lub go brak to tylko urządzeniem diagnostycznym (serwis). A w sumie to może pomyśl o założeniu alarmu i problem rozwiąże się sam, bedziesz zamykał i otwierał pilotem alarmu.
  • #3 2771804
    levy22
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    rozkręciłem pilota i nie widać tam żadnej naklejki z numerem :(

Dodano po 1 [minuty]:

a jak koduje się takiego pilota ręcznie???

Dodano po 2 [godziny] 36 [minuty]:

czytałem dużo w innych postach i piszą, że immo jest powiązane bezpośrednio z centralnym zamkiem i komputerem.
REKLAMA