logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 - mryga po podłączeniu do ładowarki, jak naprawić?

slawomir19831 27 Cze 2006 12:00 1058 8
REKLAMA
  • #1 2767805
    slawomir19831
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    mam nokie 3310. Po podłączeniu do ładowarki mryga jakby restartowała się kilka razy na sekunde. Po włączeniu włącznika jakby restartowała się jeszcze szybciej.
    jak to mogę naprawic?
  • REKLAMA
  • #2 2767824
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Najpierw wgraj jej cały, nowy, oryginalny soft i zrób wszystkie resety. Następnie sprawdź baterię. Później pozostaje grzanie układów na płycie telefonu. Pamiętaj o topniku.

POZDRAWIAM.
    P.S Czy telefon był zalany?? Czy upadł?? Może ktoś w nim wcześniej grzebał i zrobił zwarcie.
  • #3 2767832
    slawomir19831
    Poziom 13  
    wgrałem najnowszy soft przeszłości tego tel nie znam a i resetów nie moge zrobić bo mi się na krótko włancza
  • REKLAMA
  • #4 2768106
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Resety robisz np. Tornadem. Od razu po wgraniu softu.
    Przyczyną może być zwarcie na płycie. To bardzo możliwe. Mierniczek w łapkę i jazzzda. :-)

POZDRAWIAM.
  • #5 2768177
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Rozkręc i zobacz czy nie ma śladów zalania. Nie piszesz nic o tym ze ja rozebrałeś. Rozkręc i powiedz co zobaczyłeś.
  • #6 2768366
    gdeco
    Poziom 18  
    Ocena: 60
    Przyczyn może być sporo. Zacznij od dzielnika napięcia, następnie chaps i ccont.
  • REKLAMA
  • #7 2768754
    slawomir19831
    Poziom 13  
    na wygląd płyta ok nie mam tornada a tylko dejana

Dodano po 3 [godziny] 13 [minuty]:

wgrałem soft zmieniłem włącznik zmieniłem element z solucji restartowania się kąpałem grzałem i nic:(

Dodano po 2 [minuty]:

motyw jest jeszcze taki że jak chce sflashować to nie reaguje na włącznik tylko na ładowarkę
  • #8 2769542
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Jesli przy naciśnięciu włącznika telefon pyka to prawdopodobnie MAD do przekulkowania
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Problem z Nokia 3310 polega na ciągłym miganiu i szybkim restarcie telefonu po podłączeniu do ładowarki oraz przy próbie włączenia. Zalecane jest wgranie oryginalnego, najnowszego softu oraz wykonanie resetów (np. za pomocą Tornada lub Dejana). Należy sprawdzić stan baterii oraz ewentualne zwarcia na płycie głównej, które mogą powodować niestabilność. Wskazane jest rozkręcenie telefonu i kontrola pod kątem śladów zalania lub uszkodzeń mechanicznych. Można także próbować wygrzania elementów na płycie, zwłaszcza ccont i chaps, z użyciem topnika. W przypadku problemów z włącznikiem i miganiem, możliwa jest konieczność przekulkowania układu MAD. Dodatkowo, pełny flash, virgin eeprom, reset faid oraz kąpiel i wygrzanie płyty mogą pomóc w rozwiązaniu problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA