logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6230i - jak usunąć blokadę na sieci z UK?

notfound 27 Cze 2006 12:15 1302 4
REKLAMA
  • #1 2767851
    notfound
    Poziom 11  
    Kupilem sobie wlasnie na eBayu Nokie 6230i (v03.40, 23.05.05, RM-72, GSM P1.1, jesli by to mialo byc do czegos potrzebne). W opisie bylo napisane, iz jest "barred to UK networks". I faktycznie, po wlozeniu do niej karty O2, nie lapie w ogole sieci. Natomiast z prepaidem PlusGSMa dziala bardzo ladnie.

Coz, oczywiscie, z pelna przekora chcialbym ja jednak naklonic jakos do dzialania z O2. Zastanawiam sie teraz, czy to jest kwestia jakiegos dziwnego simlocka (ktory tym razem nie ogranicza do jednej tylko sieci, jak to zazwyczaj bywa, ale nie daje mozliwosci korzystania z kilku sieci z UK), czy moze czegos innego?

Spotkal sie ktos z Was z podobna sytuacja?

Z gory dzieki za wszelkie podpowiedzi. :)
  • REKLAMA
  • #2 2767857
    gonti
    Poziom 18  
    Ocena: 16
    telefon kradziony zablokowany w wielkiej brytanii.
  • REKLAMA
  • #3 2767860
    telekomuna
    Poziom 29  
    Ocena: 9
    kupiles po prostu telefon ktory jest zablokowany w wielkiej brytanii, tzn. ze w tamtejszych sieciach nie zaloguje sie. u nas jak narazie cos takiego bedzie dzialac, ale jak wejda nowe przepisy ue to i w polsce ten telefon przestanie dzialac.
  • REKLAMA
  • #4 2767884
    notfound
    Poziom 11  
    Oj. To calkiem niemila informacja.... :( Aczkolwiek dziekuje.

Zastanawia mnie natomiast jedno - jesli to telefon jest zablokowany, to w sumie nie powinien nie dzialac rowniez po wlozeniu sima polskiego? Bo przeciez i tak korzysta z sieci brytyjskiej...

Poza tym, teraz juz nie dam glowy, nabawilem sie z nim troche, ale mam calkiem silne wrazenie, ze na samym poczatku jeszcze logowal sie do tej sieci, pojawial sie zasieg i info operatora, choc faktem jest, ze nie dalo sie wykonywac zadnych polaczen, dopiero pozniej przestal w ogole widziec siec...

I ostatnia sprawa - jesli faktycznie jest tak nieladnie zablokowany, hm, nie da sie z tym nic juz zrobic?
  • #5 2767925
    Misbond
    Poziom 14  
    Ocena: 5
    ciesz się wogóle że chodzi na polskiej simce miałem już przyjemność bawienia się fonem który nie logował sie nigdzie, a chodził normalnie, sieć widział i takie tam po zmianie imey było tak samo, gdy się na niego wq.. to dowiedziałem się iż jest zablokowany na amen :( nie mam pojęcia jak ale poszedł na części i nie wracałem do tematu. Powodzenia z wlką z fonem ale szanse nikłe, spróbój powalczyć z IMEY
REKLAMA