spróbuj je wyjąć i namoczyć z wodzie albo w alkocholu izopropylowym nie dłużej niż kilka godzin tak ze 3-5 nie wiem czy nie da się je przedmuchać pod cisnieniem strzykawką z alkocholem
w drukarkach innych firm atrament jest właśnie na bazie alkocholu izopropylowego ale epson ma inne głowice może i inny atrament
POczytaj na forum posty archiwalne!
Bylo już o tym kilkanaście postów.
Do Epsonów używanmy specjalnych płynów, ewentualnie wody
Bez sensu pisać po raz kolelejny to samo jek mozęsz znalezc to uzywająć przycisku SZUKAJ.
uu niestety z tym jest powazny problem nieznam nikogo kto by mial taka myjke u mie w miescie ,no ale troszke walczyłem z ta glowica i dzialala super ale tylko 2 raazy wydrukowalem zrobilem czyszczenie i padlo wszystko ani czarny ani kolor -wychodza czyste kartki mam juz dosc pomysły sie konczą.
✨ W dyskusji poruszono problem zaschniętych głowic w drukarkach Epson 480 IPT. Zalecane metody czyszczenia obejmują wyjęcie głowic i namaczanie ich w wodzie lub alkoholu izopropylowym przez 3-5 godzin, choć skuteczność tej metody może być ograniczona ze względu na specyfikę atramentu Epson. Wskazano, że do Epsonów najlepiej stosować specjalistyczne płyny czyszczące lub wodę, a nie uniwersalne środki. Sugerowano również użycie myjki ultradźwiękowej, która jest najbardziej efektywna w usuwaniu zaschniętego atramentu z głowic. Autor zgłosił trudności z dostępem do takiego urządzenia oraz problemy z trwałością efektu czyszczenia, gdyż po kilku wydrukach głowica ponownie się zapycha, mimo wykonywania procedur czyszczenia w drukarce. Wygenerowane przez model językowy.