logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skutecznie wyczyscic czy przedmuchac głowice w epsonie?

mareksmd 15 Cze 2003 12:54 2943 6
REKLAMA
  • #1 250309
    mareksmd
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Mam kilka drukarek typu epson 480 ipt. z zaschnietymi głowicami jak mozna i czy jest taka mozliwosc wyczyszczenia tego? :cry:
  • REKLAMA
  • #2 250572
    silvvester
    Poziom 25  
    Ocena: 161
    spróbuj je wyjąć i namoczyć z wodzie albo w alkocholu izopropylowym nie dłużej niż kilka godzin tak ze 3-5 nie wiem czy nie da się je przedmuchać pod cisnieniem strzykawką z alkocholem
    w drukarkach innych firm atrament jest właśnie na bazie alkocholu izopropylowego ale epson ma inne głowice może i inny atrament
  • REKLAMA
  • #3 250963
    mareksmd
    Poziom 13  
    oki dzieki mam tez drukarki hp wiec zobacze jak uda mi sie zalatwic taki alkochol to namocze moze pomoze jeszcze raz dzieki.
  • REKLAMA
  • #4 253720
    infinity
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    POczytaj na forum posty archiwalne!
    Bylo już o tym kilkanaście postów.
    Do Epsonów używanmy specjalnych płynów, ewentualnie wody
    Bez sensu pisać po raz kolelejny to samo jek mozęsz znalezc to uzywająć przycisku SZUKAJ.

Pozdrawiam!
  • #5 255035
    mareksmd
    Poziom 13  
    jasne nie ma co sie powtarzac oki troszke juz poczytalem i bede kontynulowal dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #7 255452
    mareksmd
    Poziom 13  
    uu niestety z tym jest powazny problem nieznam nikogo kto by mial taka myjke u mie w miescie ,no ale troszke walczyłem z ta glowica i dzialala super ale tylko 2 raazy wydrukowalem zrobilem czyszczenie i padlo wszystko ani czarny ani kolor -wychodza czyste kartki mam juz dosc pomysły sie konczą.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem zaschniętych głowic w drukarkach Epson 480 IPT. Zalecane metody czyszczenia obejmują wyjęcie głowic i namaczanie ich w wodzie lub alkoholu izopropylowym przez 3-5 godzin, choć skuteczność tej metody może być ograniczona ze względu na specyfikę atramentu Epson. Wskazano, że do Epsonów najlepiej stosować specjalistyczne płyny czyszczące lub wodę, a nie uniwersalne środki. Sugerowano również użycie myjki ultradźwiękowej, która jest najbardziej efektywna w usuwaniu zaschniętego atramentu z głowic. Autor zgłosił trudności z dostępem do takiego urządzenia oraz problemy z trwałością efektu czyszczenia, gdyż po kilku wydrukach głowica ponownie się zapycha, mimo wykonywania procedur czyszczenia w drukarce.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA