logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

GeForce 4 MX 440 - brak obrazu filmu na TV przez S-Video, czarne tło

CSJAY 05 Mar 2006 20:22 1134 5
  • #1 2379013
    CSJAY
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Witam. Dziś podłączyłem telewizor do komputera przez s-video. Na TV mam obraz z monitora, ale gdy włączę jakiś film to TV nie wyświetla go pokazuje się tylko czarne tło i nic więcej. TV mam ustawiony na klona monitora. W kompie mam GeForca 4 mx 440. Czego moze być wina?? Pozdrawiam
  • #2 2379362
    volter
    Poziom 19  
    Ocena: 10
    To jest kwestia ustawień w komputerze. Ja też miałem taki problem i rozwiązanie zawsze przychodzi samo. Nigdy nie wiem jak co ustawić ale metodą prób i błędów zawsze mi się udaje. Wystarczy w ustawieniach zaawansowanych karty graficznej we właściwościach ekranu pozmieniać np. typ TV (system pal), albo jakieś ustawienia odnośnie ustawienia kolorów. Pokombinuj i powinno się udać....
  • #3 2380568
    marek003
    Poziom 40  
    Ocena: 484
    :) do skutku :) :) Ciekawa rada :)

A jak odtwarzasz film w okienku to też nic nie ma w TV?

Jeżeli jest to proponuje spojrzec na ustawienia częstotliwości - myśle że tu jest pies pogrzebany. Ustaw w playerze by podczas pełnoekranowego odtwarzania była częstotliwość odtwarzania max 60 Hz i rozdzielczość max 600x800 (ale chyba najlepsza jak dobrze pamiętam będzie 480x600)
    A najlepiej skorzystaj z TVTool'a tam narzucisz z góry wszystkie ustawienia związane z wspólpraca z TV.
  • #4 2381211
    kossak21
    Poziom 12  
    Jak to nie zadziala co poprzednicy pisali sprobuj z przelaczeniem na ekran telewizora za pomoca ustawien ekranu aktywujac i dezaktywujac monitorek jezeli przelaczy ci i bedzie dobrze problem lezy w ustawieniach klona patrz na rozdzielczosc odswierzanie, telewizora. Czasem problem lezy po stronie telewizora niektore stare telewizory nie daja rady, mialem tak sam na 3 telewizory, tylko jeden dziala i jest ok.

Pozdro!!
  • #5 2381256
    kjuik_87
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Jakie masz sterowniki do karty graficznej?? Na starych sterownikach działało to bez problemu a w nowych sterownikach sworzyli "video pełnoekranowe" które może być wyświetlane albo na ekranie podstawowym (moniotor) albo na dodatkowym (telewizor)!! Spróbuj sterowniki z seri 5.xx !!
  • #6 2382048
    CSJAY
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    witam dzis zaistalowałem kodeki i detonatory 77.77 i gdy klikne prawa mysza na plik z filmem to pokazyje sie mi opcja odwauz na tv lub monitorze i dzała :) A co do filmu to głównie chodz mi o Film Zagubieni :)
REKLAMA