logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć kod do radia Clarion PU-2294B(D) z pamięcią 93C46?

Haszy 16 Cze 2003 19:03 2972 6
REKLAMA
  • #1 252026
    Haszy
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Witam,proszę o info gdzie kod w tym radyjku?
    Pamiątka 93C46 w SMD radio świeci error 4,mogę wymienić na inne infor
    macje (jest tego sporo).Pozdrawiam :?
  • REKLAMA
  • #2 253327
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 64
    Odczytaj pamięć i podeślij bina .
  • REKLAMA
  • #3 253413
    Haszy
    Poziom 13  
    Pamięć w FF,jeśli wyprowadzenia sa w tym smd normalnie to nie da się czytać
    ani pisać.
  • REKLAMA
  • #4 253415
    Haszy
    Poziom 13  
    Sprawdzę jak dostanę nową.
  • #5 254830
    antenek
    Poziom 19  
    Ocena: 96
    Witam . Sprawa jest prosta :) . Pamięć ta na 80% nie ma standardowych wyprowadzeń . Poznasz to po tym ze druk na płytce na 1 nodze bedzie bez ścieżki (pusty ) jedynie pole lutownicze . W clarionach pamięc jest dość prosta i zapisanych jest tylko pare komórek . co do tej pamięci to najlepiej działaja proste programatory . Jak odczytasz pamięc to podaj mi jej zawartość bo jestem ciekawy co w niej siedzi (walcze z clarionem tylko inny model) Co do wyprowadzeń to poszukaj tematy 93C46 na forum dla początkujących . Mi sie udało tobie tez sie musi :)
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 254913
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Licznik błędów też znajdziesz bez problemu a kod zaraz obok. ERROR 4 to 4 błąd. Pamięć rotated.
  • #7 255212
    wroona
    Poziom 23  
    Ocena: 64
    Tu masz opis wyprowadzen pamięci.
    Załączniki:
    • clarion.txt (325 Bajtów) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy odnalezienia i odczytania kodu zabezpieczającego w radiu samochodowym Clarion PU-2294B(D) z pamięcią EEPROM 93C46 w obudowie SMD. Pamięć ta najprawdopodobniej nie posiada standardowych wyprowadzeń, co utrudnia jej odczyt i zapis za pomocą typowych programatorów. W radiu pojawia się błąd ERROR 4, wskazujący na problem z pamięcią. Zaleca się odczytanie zawartości pamięci i udostępnienie jej w formie binarnej do analizy. W clarionach kod i licznik błędów są zapisane w kilku komórkach pamięci blisko siebie. Wskazane jest zapoznanie się z pinoutem i specyfikacją pamięci 93C46, szczególnie w kontekście nietypowych wyprowadzeń w wersjach SMD. Proste programatory mogą być skuteczne, jeśli uda się prawidłowo podłączyć pamięć.
REKLAMA