logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amplituner na układzie wzmacniajacym stk043 - końcówka mocy

yarass 03 Lip 2006 22:52 1122 5
REKLAMA
  • #1 2788156
    yarass
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    mam amplituner na układzie wzmacniajacym stk043.
    Podczas gdy jest właczone źródło dzwieku z zwenatrz to lewy gra normalnie a prawy gra ale tez wystepuje jednoczesnie buczenie (szumy itp)
    Gdy włacze radio to prawy gra bardzo cicho a lewy tak jak w przypadku gdy jest podłaczone zródło dzwieku z zewnatrz.
    Szukam fachowej rady czy to jest spalona końcówka mocy czy tylko coś z przedwzmacniaczem ????

Moderowany przez Jaś Kula:

Przeczytaj https://www.elektroda.pl/rtvforum/faq.php szczególnie punkt 10.1

• REKLAMA
  • #2 2788479
    gen999
    Poziom 23  
    Ocena: 32
    Na początek napisz co to za wzmacniacz.
  • REKLAMA
  • #3 2788513
    yarass
    Poziom 10  
    amplituner fisher na koncówce stk043
  • REKLAMA
  • #4 2789471
    Morpheusss
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Stawiam na problemy z przedwzmakiem. Najlepiej, żeby się upewnić, że końcówka jest sprawna - podłącz się bezpośrednio w wejście końcówki mocy z sygnałem (uważaj, żeby nie przesterować końcówki), jeśli zagra - to będzie oznaczać, że problem może tkwić w wielu rzeczach - od wyschniętego elektrolita w torze sygnału przedwzmacniacza, po zimny lut, ubite op-ampy(bądź tranzystory) lub zaśniedziałe styki. Z tego, co napisałeś niewiele da się wywnioskować.
  • REKLAMA
  • #5 2789574
    yarass
    Poziom 10  
    trudno mi coś wiecej napisać bo sie nie znam na tym i dlatego pytam bo moze ktoś wie wiecej niz ja wnioskując z tego co napisałem
  • #6 2790271
    Morpheusss
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    W takiej sytuacji pozostaje Ci tylko zanieść wzmak do serwisu. Pozdrawiam!
REKLAMA