logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do ECS k7vta3. Najbardziej potrzebne do dźwięku.

lewymen 08 Lip 2006 18:04 12024 7
REKLAMA
  • #1 2802511
    lewymen
    Poziom 10  
    Nie moge znaleźc sterowników do tej płyty...Najbardziej mi są potrzebne do dźwięku...Proszę o pomoc a oddam moje punkty...Z góry wielkie dzięki...
  • REKLAMA
  • #2 2802542
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    Nie może kolega znaleźć sterowników do K7VTA3? To bardzo ciekawe... Ja znalazłem w 2min na stronie producenta.
    Jest kolega poprostu leniwy, dlatego nie podam linku :!:
  • REKLAMA
  • #4 2803445
    lewymen
    Poziom 10  
    Więc niżej zakładałem TOPIC w którym prosiłem o sterowiniki m.in do dźwięku...Ściągnąłem je...wszystko się idealnie zainstalowało...pomyślnie..lecz dźwięku nadal nie ma...głośnik na 100% sprawne...a dźwięku 0...nie wiem czego to może byc przyczyną :| proszę po pomoc :cry:
  • REKLAMA
  • #5 2803488
    Figi
    Poziom 37  
    Ocena: 82
    1. Sterowniki zainstalowały się poprawnie (karta jest widoczna w "Menedżerze urządzeń")?
    2. W ustawieniach głośności nie ma przypadkiem wyciszonego wejścia, z którego kolega korzysta?
    3. W jaki sposób sprawdził kolega, że nie ma dźwięku?
  • #6 2803534
    lewymen
    Poziom 10  
    W menadżerze urządzeń widac kartę...To znaczy się "Kontrolery dzwięku,wideo i gier"..Nic nie jest wyciszone...wszystko gra... sprawdziłem to najpierw wkładając płyte z mp3...następnie w panelu sterowania prubowałem odtwarzac w "dzwiękach i urządzeniach audio" dzwięki systemowe i też nic...Masz może jakiś pomysł :cry:
  • #7 2803542
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 585
    lewymen napisał:
    To znaczy się "Kontrolery dzwięku,wideo i gier"

A jakie pozycje są wewnątrz tego?
  • REKLAMA
  • #8 2803596
    lewymen
    Poziom 10  
    Pozycje następujące:
     Avance AC'97 Audio for VIA (R) Audio Controller
    Kodery-dekodery audio
    Kodery-dekodery wideo
    Standardowy port gier
    Starsze sterowniki audio
    Starsze udzrządzenia przechwytywania wideo
    Urządzenie MIDI zgodne z MPU-401 

To wszystko co tam jest :|

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał sterowników do płyty głównej ECS K7VTA3, ze szczególnym naciskiem na sterowniki dźwięku. Otrzymał informację, że odpowiednie sterowniki to VIA8233 Codec Sound Driver, dostępne na stronie producenta ECS. Po pobraniu i instalacji sterowników dźwiękowych system poprawnie wykrywa kartę dźwiękową w Menedżerze urządzeń, jednak nie pojawia się dźwięk podczas odtwarzania plików MP3 ani dźwięków systemowych. Sprawdzono ustawienia głośności i wyciszenia, które są poprawne. W Menedżerze urządzeń widoczne są pozycje takie jak Avance AC'97 Audio for VIA Audio Controller, kodeki audio i wideo, standardowy port gier oraz urządzenie MIDI zgodne z MPU-401. Problem z brakiem dźwięku mimo poprawnej instalacji sterowników i wykrycia urządzenia pozostaje nierozwiązany.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA