logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips DVDR 880-problem z nagr. DVDR+16 aktualizacja opr?

elektronikus 09 Lip 2006 13:53 3543 8
REKLAMA
  • #1 2804470
    elektronikus
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    witam mam problem z nagrywarką Philpsa DVDR 880, kupiłem używana i do tej pory działała w miarę dobrze choć czasem "fiksowała" to znaczy podczas odtwarzania wyłączała sie i pokazywała jakieś błędy (chyba błędy ale nie jestem pewien co dokładnie),teraz nie chce nagrywać czystych płyt DVDR+ x16 ,to znaczy wkładam płytkę po chwili pokazuje sie napis Empty disc ale na ekranie nie ma typowego "okna" gdzie powinno pokazać ile czasu do nagrania itp, na DVDRW+ jest w miarę normalnie to znaczy też czasami nie "zatrybi" pokaże np NO DISC ale na szczęście rzadko ,pomyślałem że może aktualizacja softu coś pomoże znalazłem nawet soft do nagrywarki strony ale po włożeniu płytki do napędu chwile "pomieli" i wysuwa kieszeń
    http://www3.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cp...DR880/021&mid=Link_Software&hlt=Link_Software
  • REKLAMA
  • #2 2805939
    yooras
    Poziom 22  
    Ocena: 50
    witam, czy podczas aktualizacji coś wyświetla, jezeli up to date to masz najnowszy soft i może być uszkodzony blok optyki.
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 2806546
    elektronikus
    Poziom 13  
    jak pisałem wcześniej po włożeniu płytki z softem "pomieli" chwile i wysuwa kieszeń ,żadnego komunikatu nie wyświetla,nie wiem czy dobrze nagrałem płytkę bo w pliku który nagrałem jest kilkadziesiąt jakiś plików,a żadnej instrukcji nie znalazłem
  • #4 2806554
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2345
    witam mam problem z nagrywarką Philpsa DVDR 880, kupiłem używana i do tej pory działała w miarę dobrze choć czasem "fiksowała" to znaczy podczas odtwarzania wyłączała sie i pokazywała jakieś błędy (chyba błędy ale nie jestem pewien - jakie błędy pamietasz?DVDR ale wyzsze modele problem jest z układem SAA7333.
  • #5 2806646
    elektronikus
    Poziom 13  
    jak pisałem wcześniej mam problem z nagraniem płyt DVDR+ X16 wcześniej nagrywałem na tych płytach a teraz jak włożę czystą płytę na wyświetlaczu jest EMPTYDISC ale na ekranie tv nie ma "okienek" które wcześniej były i pokazywały ile czasu mam do nagrania ,ostatnio jak chciałem nagrać na takiej płycie (DVDR+x16) to chwile nagrywał a za chwile sie wyłączał i pokazywał jakiś błąd.szkoda mi płytki bo pewnie jakbym teraz spróbował nagrać to było by to samo,widzę że układ SAA7333 jest dość kosztowny to chyba raczej zostanę przy nagrywaniu na DVDRW bo na tych płytach jeszcze nagrywa,myślałem że aktualizacja softu coś pomoże tylko nie wiem jak to zrobić
  • REKLAMA
  • #6 2806938
    yooras
    Poziom 22  
    witam, płyte trzeba nagrać w trybie track-at-once, oczywiście sfinalizaowć i trzeba obserwować co pisze na wyświetlaczu, jeśli up to date to na 90% kończy się blok optyki. jeśli bedziesz zainteresowany naprawą proszę na priva.
    pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #7 2807082
    elektronikus
    Poziom 13  
    nie wiem czy dobrze robię ale teraz nagrałem płytkę CDRW w trybie Track-At-Once bez multisesyjności i to samo czyli wkładam do napędu chwilę "pomieli" i otwiera kieszeń ,żadnych komunikatów nie ma,wcześniej nagrywałem na CDR w trybie Disc-At-Once ale efekt był ten sam co na CDRW
  • #8 2808990
    yooras
    Poziom 22  
    witam, a czy czyta płyty audio?
    pozdrawiam.
  • #9 2809042
    elektronikus
    Poziom 13  
    witam również,płyty audio CD czyta bez problemu,myślałem jeszcze o resecie nagrywarki tylko nie wiem czy to coś da
    w końcu znalazłem opis jak "wypalić" płytkę i okazało się że mam aktualny soft ,czyli nagrywarka "szrot", dzięki wszystkim za zainteresowanie
    temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy nagrywarki Philips DVDR 880, która po zakupie używanej działała niestabilnie – podczas odtwarzania wyłączała się i wyświetlała błędy. Obecnie urządzenie nie nagrywa czystych płyt DVDR+16x, wyświetlając komunikat "Empty disc" bez pojawienia się interfejsu nagrywania na ekranie TV. Na płytach DVDRW nagrywanie działa częściowo, choć sporadycznie pojawia się komunikat "NO DISC". Próby aktualizacji oprogramowania poprzez nagranie softu na płytę zakończyły się niepowodzeniem – po włożeniu płyty z oprogramowaniem napęd ją odczytuje chwilowo, a następnie wysuwa bez komunikatów. Zalecane jest nagranie płyty aktualizacyjnej w trybie Track-At-Once i finalizacja, jednak nawet to nie przyniosło efektu. Podejrzenie padło na uszkodzenie bloku optyki, co jest częstym problemem w modelu DVDR 880, zwłaszcza związanym z układem SAA7333, którego wymiana jest kosztowna. Urządzenie czyta płyty audio CD bez problemu. Ostatecznie stwierdzono, że oprogramowanie jest aktualne, a nagrywarka jest prawdopodobnie uszkodzona i nieopłacalna do naprawy.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA