logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips DVDR 880 - nie nagrywa płyt DVD-R i innych

Mir 12 Wrz 2006 11:57 3971 3
REKLAMA
  • #1 3011871
    Mir
    Poziom 25  
    Ocena: 47
    Witam
    Mam taka nagrywarkę - płytki odtwarza dobrze a zapis mam pod ręką DVDRX8 i nie widzi jej "no disc".
    Nie robiłem jeszcze philipsa i nie wiem jak sprzęt ma sie zachować jeśli jest uszkodzony blok optyki. Błędów rowniez nie wyświetla, czyta dobrze dvd oraz płyty audio. Czy jest juz wypalony laser?

Pozdrawiam Mirek
  • REKLAMA
  • #2 3012358
    gart62
    Poziom 31  
    Ocena: 44
    Witaj!
    Oczywiście przeczyściłeś delikatnie optykę?
    Laser może być już wypalony. Sprawdź też na jakim rodzaju płyt ma ta nagrywarka nagrywać.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 3025392
    lutkolba
    Poziom 14  
    Ocena: 11
    Ten model, jak zresztą wiekszosc nagrywarek Philipsa, nagrywa tylko na płytach plusowych czyli DVD+R i DVD+RW. Byc może stosowaleś płyty minusowe dlatego pisze No disk. Natomiast nagrane plyty na innym sprzęcie ta nagrywarka odtwarza bez rożnicy czy to plus czy minus.
  • #4 3291573
    bociangsm
    Poziom 11  
    Ocena: 7
    Witam!
    Mam od znajomego niemca 5 takich nagrywarek, kupił na ebayu po 5euro ;-) W kartonach jak nowki, ale niestety wiadomy problem, nie nagrywaja :( Rozbieralem, czyscilem, ale nic to nie dalo.
    Pytanie - czy mozna cos zrobic z tym sprzetem zeby dzialal? W miare tanim kosztem oczywiscie?
    Za wszelkie sugestie dziekuje. Pozdrawiam całe grono ELKI!
REKLAMA