Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Polskie literki w GG. Angielska wersja systemu Windows.

SP5IT 12 Jul 2006 15:39 1383 8
    SP5IT
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Moze ktoś ma pomysł jak zrobić pl literki w oknie rozmowy w GG na Windzie Xp Prof ENG?
    System legal, także tylko nie kolidujące z polskim prawem rozwiązania wchodza w grę.
    Michał
    Eureka 170
    Level 22  
    Nie wiem, jak to jest w angielskim Windowsie, ale w polskim trzeba wejść w Panel sterowania ( Control Panel)\Opcje regionalne i jezykowe. Wtedy trzeba wejść w zakładkę "Języki" i tam nacisnąć na przycisk "Szczegóły". Później w nowym oknie trzeba kliknąć "Dodaj" i wybrać " Język polski ( programisty)" czyli Polish (programmers)
    pokoleniex
    Level 12  
    Nie da rady (chyba) ustawic polskich liter, oczywiscie zeby je odczytywac, mozna ustawic polskie znaki w pisowni, czyli jak ty bedziesz pisal, a to sie robi tak jak kolega napisal
    SP5IT
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Polskie litery przy pisaniu u korespondenta się pojawiają. Chodzi o te, które ja czytam.
    Michał
  • Helpful post
    pokoleniex
    Level 12  
    Tak wiec jak napisalem. Nie da sie chyba ustawic zeby teksty ktore do ciebie przychodza mialy polskie litery, ale za to ty mozesz ich uzywac piszac do kogos.
    SiLeNt_hUnTeR
    Level 21  
    Zamiast polskich znaków są kwadraty, czy normalne litery, jak s, c, a
    SiLeNt_hUnTeR
    Level 21  
    Hmmm, myślę że to wina ustawień regionalnych. Panel Sterowania -> Opcje regionalne i językowe -> Zaawansowane -> I zaznacz tam kilka opcji związanych z Europą. Możesz też spróbować ustawić język Polski z tej listy kombo
    pokoleniex
    Level 12  
    Ale kolega ma system anglojezyczny, tak samo jak zreszta ja. I u mnie tak samo jest mimo ze mam ustawione jezyki na polski