nie wiem czy to jest dobre miejsce na ten post - jeśli moderatorzy uważają inaczej proszę o przeniesienie. w dobie coraz mniejszych elementów coraz trudniej samemu zrobić płytki drukowane, nie mówiąc już o tym , że praktycznie nie da się zrobić samemu choćby dwustronnej płytki z metalizacją, a lutowanie ręcznie przelotek pod układami SMD nie jest zbyt dobrym pomysłem. w takim wypadku trzeba niestety oddać swoje dzieło w ręce profesjonalnej wytwórni. sam miałem kłopoty ze znalezieniem odpowiedniego zakładu, czyli takiego , który wykonuje pojedyncze płytki w rozsądnej cenie. proponuje , aby forumowicze podzielili się swoimi doświadczeniami z różnymi zakładami i aby stworzyć wspólnie bazę sprawdzonych, szanujących hobbystów firm wytwarzających obwody drukowane.
na dobry początek firma z Katowic www.merkar.pl całą sprawę można załatwić wogóle ich nie odwiedzając. po prostu po uzgodnieniu wysyła się plik ( protel.pcb - nie wiem jak inne) i odbiera płytkę za pobraniem od listonosza. na miejscu oczywiście taniej o koszty przesyłki. jedyny minus to terminy które proponują . zazwyczaj to ok. 14 dni roboczych. cennik jest na ich stronie, ale proponuję uzgodnić przy zleceniu ile konkretnie będzie ono kosztować, żeby nie było później zaskoczenia, dochodzą różne dziwne koszty przygotowania
na dobry początek firma z Katowic www.merkar.pl całą sprawę można załatwić wogóle ich nie odwiedzając. po prostu po uzgodnieniu wysyła się plik ( protel.pcb - nie wiem jak inne) i odbiera płytkę za pobraniem od listonosza. na miejscu oczywiście taniej o koszty przesyłki. jedyny minus to terminy które proponują . zazwyczaj to ok. 14 dni roboczych. cennik jest na ich stronie, ale proponuję uzgodnić przy zleceniu ile konkretnie będzie ono kosztować, żeby nie było później zaskoczenia, dochodzą różne dziwne koszty przygotowania