logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta tv i programy zależy mi rozdaje pkt za pomoc

Danio17 13 Lip 2006 12:01 1088 9
REKLAMA
  • #1 2815916
    Danio17
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Witam

Niewiem czy dobrze umieściłem temat :) ale mam pytanie

Mam w komputerze karte TV i mam dwa problemy

pierwszy to taki że kupiłem już dwie rózne anteny i odbiór mam do niczego ale to na telewizorze tak samo ( mieszkam w takim dziwnym miejscu gdzie musze mieś jakomś bardzo mocną antene)

drugi to taki

czy da się jakoś zrobić żebym odbierał więcej programów:) ??

Prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2815985
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Wszystko zależy w największym stopniu od anteny telewizyjnej.

ps

a może tak satelitkę zainstalować?
  • REKLAMA
  • #3 2815996
    Danio17
    Poziom 12  
    jak antene wzmocnić ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2816055
    Jack14
    Poziom 38  
    Ocena: 175
    Stosując odpowiednio dobrany wzmacniacz.
    Często montowany w miejscu symetryzatora (wewnątrz anteny) ale to zależy od typu i producenta.
    Podaj dane anteny jaką obecnie wykorzystujesz w sklepie i poproś o wzmacniacz do niej. Polecam przyzwoity sklep z odpowiednio zorientowaną obsługą bo jak trafisz na kogoś nie obeznanego to na pewno kupisz najdroższy i nie koniecznie najlepszy.
  • REKLAMA
  • #5 2819369
    Danio17
    Poziom 12  
    NIie pisze jak to się robi tylko czy da się to zrobić:)

Czy da się odkodowac programy jak mam karte TV :P ?
  • Pomocny post
    #6 2819389
    zbyhol
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    A czy jakaś stacja naziemna w twoim rejonie nadaje program kodowany? Bo nie wiem czy nie pomyliłeś karty TV z kartą TV Sat.
  • #7 2819394
    Danio17
    Poziom 12  
    sorry ale ze mnie gapa :) TV sat musze kupić , możesz mi napisać co potrzebuje do tego żeby miec odkodowane ;p
  • #9 2819423
    Danio17
    Poziom 12  
    A ma ktoś z was coś takiego? i to naprawde dobrze działa ?
  • #10 2821095
    gumisie
    Poziom 43  
    Ocena: 2475
    Odpuść sobie, jak liczysz na tak zwane "edukacyjne" oglądanie, to najlepiej widać CIEMNOŚĆ a FTA chyba ciebie nie bardzo interesują.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada kartę TV w komputerze i ma problemy z odbiorem sygnału telewizyjnego, mimo użycia dwóch różnych anten, co jest spowodowane słabym sygnałem w jego lokalizacji wymagającym mocnej anteny. Wskazano, że kluczowy jest dobór odpowiedniej anteny oraz zastosowanie wzmacniacza sygnału, który często montuje się przy symetryzatorze anteny. Doradzono konsultację w specjalistycznym sklepie w celu dobrania właściwego wzmacniacza do konkretnego modelu anteny. Użytkownik pytał również o możliwość odbioru większej liczby programów oraz o odkodowanie programów z kartą TV. Wyjaśniono, że naziemne stacje telewizyjne zazwyczaj nie nadają programów kodowanych, a karta TV różni się od karty satelitarnej (TV Sat), która jest potrzebna do odbioru i dekodowania programów satelitarnych. Podano link do oferty urządzenia umożliwiającego odbiór wielu kanałów bez abonamentu, jednak zaznaczono, że takie rozwiązania mogą nie spełniać oczekiwań dotyczących jakości i legalności odbioru. Ostatecznie zasugerowano rozważenie instalacji anteny satelitarnej wraz z odpowiednim sprzętem do dekodowania sygnału.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA