logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Firmowe radio Renault - jak podłączyć odtwarzacz mp3?

Walxxx 16 Lip 2006 23:49 3854 4
REKLAMA
  • #1 2826347
    Walxxx
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Czy jest możliwość wyprowadzenia gniazda nini-jack do podłączenia odtwarzacza mp3 z fabrycznie zamontowanego odtwarzacza kasetowego w samochodzie Renault Megane rocznik 2000. Radio z napisem TunerList.Odtwarzacz ma wyjście na zmieniarkę CD.
    Z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 2826397
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Z każdego praktycznie można ale nie jest to łatwe gdy radio samo nie przełączy się w tryb AUX, trzeba będzie trochę pogłówkować żeby to zrobić. A może lepiej poszukać zmieniarki ?

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2826462
    Walxxx
    Poziom 11  
    Myślałem o tym , ale sa zbyt małe możliwości <Mp3 lub telefon z mp3 teraz posiada prawie każdy> widziałem tę opcję u kolegi i bardzo mi się spodobało ale on miał wejście fabryczne CD więc pytam żeby nie zrobić z siebie idioty jak pójdę do jakiegoś serwisu. Najważniwjsze że za przeróbkę nie zapłacę pewnie 300 pln, a za zmieniarkę tak. dziękuję za podpowiedż. Czy to dużoi pracy ?
  • REKLAMA
  • #4 2826512
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Za zmieniarkę w serwisie zapłacisz przynajmniej pięć razy tyle a używaną można kupić taniej ale trzeba się znać i dokupić kabel, ewentualnie dorobić.
    Przeróbka wymaga sporej znajomości konstrukcji radia i jeden zrobi to jeden wieczór a inny bedzie kombinował tydzień. Trochę kłopotliwe jest przełączanie tego wejścia ale można to w pomysłowy sposób wykombinować. Potem przekonasz się jaka jest jakość MP3 z badziewnego źródła, to czego na słuchawkach nie słychać wyjdzie na głośnikach. Moze jednak transmiter lub lepiej modulator, byle nie kaseta...

SławeK
  • #5 2826558
    Walxxx
    Poziom 11  
    Rzeczywiście pomysł z tymi urządzeniami jest dobry jednak warto pytać dziękuję bardzo SlaweK, myślę że mogę temat uznać za zamknięty. Jeszecze raz dziękuję i pozdrawiam
REKLAMA