logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przesłać tapetę z Nokia 3100 na komputer za pomocą kabla?

1.rok_infy_zaliczony 17 Lip 2006 15:11 1168 7
REKLAMA
  • #1 2827824
    1.rok_infy_zaliczony
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Przed chwilą dostałem kabelek łączący moją komórkę Nokia 3100 z kompem - jestem w tym zielony wiec prosze o pomoc - mam standardowe tapety w komórce - chciałbym jedną z nich przesłać na komputer - jak to zrobić ?
  • REKLAMA
  • #2 2827961
    alfam17
    Poziom 19  
    Ocena: 48
    Poszukaj w necie jakiegoś programu do obsługi tego telefonu z możliwościa przesyłu obrazków.... to chyba wszystko co będzie potrzebne
  • REKLAMA
  • #3 2828059
    1.rok_infy_zaliczony
    Poziom 13  
    próbowałem pcSuite i mobo czy jakos tak i nie działały
  • REKLAMA
  • #4 2828069
    ostry_18
    Poziom 24  
    Ocena: 35
    wiudocznie ci kabel nie działa. też tak miałem, 3 kable próbowałem i nic. w końcu wymieniłem kabel na irde i teraz działa.
  • REKLAMA
  • #5 2828097
    1.rok_infy_zaliczony
    Poziom 13  
    kabel irde ? Jak on wygląda ?

Dodano po 1 [minuty]:

Program mi sie zatrzymuje na tym:
    http://img528.imageshack.us/img528/8711/nokiath4.jpg

Nie zawiesza sie po prostu sprawia wrazenie jakby na cos czekał mimo ze komorka jest podlaczona do kompa
  • #6 2828572
    alfam17
    Poziom 19  
    irda to przesył za pomocą podczeriwni a dobrze skonfigurowałeś program może trzeba wybrać typ kabla jaki posiadasz w opcjach
  • #8 2828642
    alfam17
    Poziom 19  
    Tutaj masz tylko folder z dzwonkami aplikacjami i grami, prawdopodobnie wystarczy zastosować technikę przeciągnij i upuść i program automatycznie zajmie się przesyłem dziwi mnie tylko czemu nie ma folderu z obrazkami np Images

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Aby przesłać tapetę z telefonu Nokia 3100 na komputer za pomocą kabla, konieczne jest użycie odpowiedniego oprogramowania do obsługi telefonu umożliwiającego transfer obrazów. Standardowe programy takie jak PC Suite czy Mobi nie zawsze działają poprawnie z tym modelem i kablem. Problemy mogą wynikać z niekompatybilności kabla lub niewłaściwej konfiguracji programu, w tym wyboru typu połączenia (np. kabel lub IrDA). IrDA to transmisja przez podczerwień, wymagająca innego sprzętu niż kabel USB. W programie Mobi można przesyłać pliki metodą przeciągnij i upuść, jednak w niektórych wersjach brak jest folderu na obrazy, co utrudnia transfer tapet. W przypadku problemów z kablem USB, alternatywą jest użycie połączenia IrDA, jeśli telefon i komputer je obsługują.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA