logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon s500 - rozmyte i przesunięte wydruki, sterowniki czy głowica?

ele 17 Lip 2006 17:07 1123 5
REKLAMA
  • #1 2828181
    ele
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Drukarka drukuje ale nie za dobrze. Czesc tekstu jest jakby powiekszona,przesunieta, troche rozmyta. wydaje mi sie ze to wina sterownikow poniewaz po zmianie ustawien typu jakosc wydruku i.t.p. wydruk sie zmienia ale wciaz jest nieprawidlowy. Czy mam racje ze to sterowniki czy to wina drukarki(jakies rozregulowanie glowicy czy cos takiego?)? Drukarka miala zmieniany tusz, czyscilem takze glowice ale to nie pomoglo . Co z tym zrobic? z gory dzieki za odp. ponizej zamieszczam przykladowy wydruk(to powinno byc 6 prostych linii) Canon s500 - rozmyte i przesunięte wydruki, sterowniki czy głowica?
  • REKLAMA
  • #2 2828958
    krzychu1818
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Moje zdanie jest takie: Prawdopodobnie masz głowice padniętą. Ja miałem s300 i jak drukowała mi litery to tez były niewyraźne. z tego co widzę to głowica jest zatkana i nie nadąża z dostarczeniem tuszu. Może się mylę
  • REKLAMA
  • #3 2829131
    ele
    Poziom 12  
    a da sie tak spowolnic wydruk zeby nadazala;)??
  • REKLAMA
  • #4 2830724
    krzychu1818
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    ja nie umiem. Wydaje mi się że nie.
  • REKLAMA
  • #5 2855243
    ele
    Poziom 12  
    ok dzieki za pomoc.
  • #6 3402986
    jspr
    Poziom 11  
    Ja w moim s500 miałem podobne objawy. Oddałem do serwisu i wybuliłem 100 zł.
    Działała przez pewien czas i znowu to samo.
    Sugerując się informacją o rodzaju usterki którą otrzymałem w serwisie przeczyściłem spirytusikiem taką przeźroczystą tasiemkę wzdłuż której porusza się głowica.
    Pomogło. Działa do dziś.
    Czasami zabieg trzeba powtórzyć, szczególnie po długiej przerwie w pracy.

Dodano po 2 [minuty]:

Ja w moim s500 miałem podobne objawy. Oddałem do serwisu i wybuliłem 100 zł.
    Działała przez pewien czas i znowu to samo.
    Sugerując się informacją o rodzaju usterki którą otrzymałem w serwisie przeczyściłem spirytusikiem taką przeźroczystą tasiemkę wzdłuż której porusza się głowica.
    Pomogło. Działa do dziś.
    Czasami zabieg trzeba powtórzyć, szczególnie po długiej przerwie w pracy.
REKLAMA