logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć subwoofer Creative 7900 do auta bez zasilacza i pilota?

sweet23 17 Lip 2006 23:07 1062 3
REKLAMA
  • #1 2829284
    sweet23
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    ... wykombinować coś, żeby wrzucić go do auta? Niestety nie mam zasilacza ani pilota i tu jest problem... Prosze o podpowiedzie- za wszystkie z góry dziękuję!
  • REKLAMA
  • #2 2829479
    juur
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Da rade! zasilacza nie potrzebujesz bo najprawdopodobniej jest na 12V. Jesli nie masz tego pilota na kabelku to może być gorzej bo będziesz musiał sobie dorobić włącz/wyłącz i potencjometr.
    jak mi wzmacniacz odmówił współporacy to na jednego road tripa zabrałem zestaw 2.1 creative i grało:)
  • REKLAMA
  • #3 2829528
    huzar105
    Poziom 12  
    juur napisał:
    Da rade! zasilacza nie potrzebujesz bo najprawdopodobniej jest na 12V. Jesli nie masz tego pilota na kabelku to może być gorzej bo będziesz musiał sobie dorobić włącz/wyłącz i potencjometr.
    jak mi wzmacniacz odmówił współporacy to na jednego road tripa zabrałem zestaw 2.1 creative i grało:)

z tym potencjometrem to nie takie proste. Jeśli wogóle uda się Tobie dobrać odpowiedni to może trochę kosztować lub będziesz nim kręcił z 10 razy aby trochę podgłosić...
    Możesz dać przed wzmacniacz do sterowania subem to chyba jest lepsze rozwiązanie :D (jeśli dobrze rozumiem zasade działanie takiego suba)
  • #4 5668910
    11111olo
    Poziom 42  
    Ocena: 793
    huzar105 napisał:
    juur napisał:

z tym potencjometrem to nie takie proste. Jeśli wogóle uda się Tobie dobrać odpowiedni to może trochę kosztować lub będziesz nim kręcił z 10 razy aby trochę podgłosić...
    Możesz dać przed wzmacniacz do sterowania subem to chyba jest lepsze rozwiązanie :D (jeśli dobrze rozumiem zasade działanie takiego suba)

Źle to rozumiesz. Tam jest zwykły potencjometr regulujący napięcie (dzielnik napięcia). Trzeba tylko dorobić włącznik i potencjometr.
    Normalnie zasilanie brane jest z trafa 13V~ więc na 12V- też będzie działać.
REKLAMA