logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tankowanie LPG – różne ilości przy odcięciu zaworu Lovato, wpływ stacji i dystrybutora

satgal 18 Lip 2006 07:54 3313 2
REKLAMA
  • #1 2829766
    satgal
    Poziom 40  
    Ocena: 428
    Jak to jest że na jednych stacjach tankowania do 60 litrowego pustego zbiornika zawór odcina zawsze przy około 50 litrach a na "tańszych" to ostatnio kazałem wyłączyc tankowanie przy 58 litrach bo nie byłem pewny czy to wina zaworu czy licznika w dystrybutorze choć był zresetowany na początku. Na niektórych stacjach jak tankuję to słychać cały czas grzechotanie zaworu zwrotnego wielozawór to Lovato. Ciekawi mnie jakie macie rady na ten temat.
  • REKLAMA
  • #2 2829775
    ivorpl
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Witam, tankując seicento gazem też miałem takie przypadki 34 litry w baku a zatankowałem 32 hehe, niezła ściema, to po prostu niemożliwe i tyle, jedynym wyjaśnieniem jest przekręcony dystrybutor i tyle, zamiast litra gazu to idzie 0,9 albo jeszcze mniej i wtedy tak wyjdzie 32x0,9= 28,8 no i to jest już OK, bo raz od pustego udało mi się tyle zatankować oraz wg specyfikacji max. można zatankować około 28 litrów, drobna odchyłak w zależności od ciśnienia i temperatury, i tyle filozofi, stacje benzynowe robia w ch....a kierowców i tyle... a co do brzęczenia zaworu to być może za duże ciśnienie mają w tym dystrybutorze...
  • #3 2829816
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1059
    ja akurat stoje za stacjami benzynowymi bynajmniej tymi firmowymi BP Statoil itd. Jak ivorpl zauważyłto właśnie różnica temperatur powoduje te błedy wskazań. Proponuje tankowac na takich stacjach i bedzie ok a nie na jakis przypadkowych ktore pojawiają sie jak grzyby po deszczu. temat ten był u mnie przerabiany kilka razy w pracy i po kontroli okazywało sie żę klient nie miał racji
REKLAMA