logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rozpiska gniazda DIN 8 pinów do zmieniarki Panasonic CX-CV 1320 L

3804 18 Lip 2006 20:15 3365 9
  • #1 2831552
    3804
    Poziom 14  
    Czy nietaktem będzie jeżeli zapytam o rozpiskę gniazda DIN 8 pinów (chyba 8 bo na pewno nie 13) zmieniarki CX-CV 1320 L (fabrycznie montowana w Golf III i Vento) i podłączenia do radia Gamma V (niebieskie złącze). Chcę samodzielnie wykonać kabelek połączeniowy. A może jakiś link, bo nie umiem sam znaleźć.
  • #3 2832316
    3804
    Poziom 14  
    Kablomania nie opisuje takiej konfiguracji. Gdyby tam było nie próbowałbym tutaj pytać. Dzięki za chęci, ale ...
  • #4 2833277
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1321
    Dokładnie to opis jest ale do Gamma IV i to na dodatek dostępny tylko dla niewielu osób (dlaczego dla niewielu osób - bo innego skutecznego sposobu walki z "kopiowaczami-handlarzami" nie było). Zresztą to nic i tak nie da bo ten zmieniacz nie współpracuje poprawnie z radiami z mini-iso.
  • #5 3995508
    bartekkowal
    Poziom 2  
    uwaga podaje rozpiske tego zmieniacz
    jak sie patrzy na zmieniacz i widać gniazdo to od lewej strony

1-acc
    2-cd data
    3-strobe
    4-cd data (pin na samej górze)
    5-rm data
    6-acc
    7-masa cyfr
    8-masa (pin po środku)

wpinka lewej stronie to masa
    piny liczymy od lewej po okręgu do prawej
  • #6 3998545
    bartekkowal
    Poziom 2  
    rysunek niezbyt profesjonalny ale myśle że pomoże opis pinów cx-cv1320l
    Załączniki:
    • Rozpiska gniazda DIN 8 pinów do zmieniarki Panasonic CX-CV 1320 L opis zmieniarka.jpg (15.02 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 3999305
    Nawigator
    Poziom 33  
    Ocena: 159
    Wszystko cacy tylko to nie jest prawidłowe przyporządkowanie numerów pinów dla gniazda DIN-8, więc myślę że warto by było porawić dla potomnych. Numery pinów są wytłoczone na każdym wtyku.
    Pozdr. N.
  • #8 3999653
    bartekkowal
    Poziom 2  
    ten rysunek przedstawia tył zmieniarki cxcv1320l czyli na rysunku jest gniazdo nie wtyka !
  • #9 4000582
    Nawigator
    Poziom 33  
    Ocena: 159
    Ponieważ nie za bardzo łapiesz o co mi chodzi i ktoś kto chciałby skorzystać z Twojej porady może mieć kłopoty zamieszczam rysunek gniazda DIN-8 zmieniarki Panasonic stosowany w różnych modelach, z poprawną numeracją pinów i sygnałów.
    Widok od tyłu zmieniarki czyli od strony przewodów we wtyku.

Rozpiska gniazda DIN 8 pinów do zmieniarki Panasonic CX-CV 1320 L

Sygnał REM+ na pinie 5 oznaczany bywa Data out.
    Pin 7 jest niepodłączany. Pin 2 to CD clock.

Pzdr. N.
  • #10 4002659
    bartekkowal
    Poziom 2  
    o właśnie czemu nikt nie chciał tego rys. wcześniej wystawić sam go gorączkowo poszukiwałem i teraz gdy spędziłem nad zmieniarką z 8 godz żeby rozszyfrować co gdzie jest to sie znalazł rys oryg. . wiem o co chodziło z tą numeracją ale wystawiłem to żeby było łatwiej ponieważ opis sam przygotowywałem i po swojemu je ponumerowałem . Niestety nie jestem elektronikiem z wykształcenia a tylko z zamiłowania ,stąd tego typu numeracja. Dziękuje że mnie ktoś poprawił tylko jedno mnie zastanawia czemu dopiero teraz to się pojawia na forum (oryg. rys)
    przecież to stary post .Miałem ten sam problem więc postanowiłem sie podzielić wiedzą bo nikt inny nie chciał. przyznaje że zachowałem się jak amator nieprofesjonalnie opisując piny .Obiecuje poprawe:D

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy rozpiski pinów gniazda DIN 8-pinowego zmieniarki Panasonic CX-CV 1320 L, fabrycznie montowanej w samochodach Golf III i Vento, oraz jej podłączenia do radia Gamma V (z niebieskim złączem). Użytkownik poszukiwał schematu do samodzielnego wykonania kabla połączeniowego. Wskazano, że popularne źródła, takie jak Kablomania, nie zawierają takiej konfiguracji, a dostępne opisy dotyczą głównie modelu Gamma IV i są ograniczone ze względu na zabezpieczenia przed kopiowaniem. Podano szczegółową rozpiskę pinów gniazda DIN 8 od strony tylnej zmieniarki (od lewej strony): 1-ACC, 2-CD data (clock), 3-strobe, 4-CD data (pin na górze), 5-REM data (Data out), 6-ACC, 7-niepodłączany, 8-masa. Zwrócono uwagę na prawidłową numerację pinów, która jest wytłoczona na wtyku, oraz na różnicę między widokiem gniazda a wtyku. Zamieszczono link do oryginalnego rysunku z poprawną numeracją i opisem sygnałów, co ułatwia wykonanie własnego kabla połączeniowego. Podkreślono, że zmieniarka CX-CV 1320 L nie współpracuje poprawnie z radiami posiadającymi złącze mini-ISO.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA