logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zresetować router AD 2651? Problemy z konfiguracją i dostępem przez przeglądarkę

emes1973 19 Lip 2006 12:58 1575 7
REKLAMA
  • #1 2833511
    emes1973
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    WItam:
    Postanowiłem napisać ten post bo juz nie mam siły na szukanie nic konkretnego nie mozna znaleść.
    Kupiłem Router AD 2651 na Allegro i mam z nim problem, po włozeniu płyty instalacyjnej wpisuje dane i robię zapis konfiguracji ale wyskakuje mi takie okno jak na fotce poniżej.
    Za nic nie mogę go zresetować, przycisk trzymałem juz nawet minutę.

Zbieram wszystko co może się przydać, jak powinien wyglądać prawidłowy reset tego routera?czy mozna go jakoś inaczej zresetować np. po otworzeniu( mam na mysli jakieś punkty serwisowe w środku).
    IP poustawiałem DNS też połączenie z kartą sieciową mam , Wiem że w przeglądarce można nim zarządzać przez wpisanie 10.0.0.2 login i hasło producenta to admin i epicrouter ale wyskakuje mi Nie mozna otworzyć tej strony.
    Bardzo proszę o jakie kolwiek wskazówki bo ja już siły nie mam.
    Dziękuję
    Załączniki:
    • Jak zresetować router AD 2651? Problemy z konfiguracją i dostępem przez przeglądarkę adsl_error.jpg (11.62 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2834474
    netsjj
    Poziom 11  
    Najprawdopodobniej ktoś zmienił standardowe ustawienia routera - więc wszystko co robisz przez zainstalowane oprogramowanie mija się z celem ponieważ nie wysyłasz informacji na router.

Sprawdź też czy masz ustawiony prawidłowy adres IP na komputerze np. 10.0.0.3 lub "uzyskaj adres automatycznie" z DHCP

Starałem sie sprawdzić w manualu czy istnieje jakiś sprzętowy reset - niestety nie znalazłem informacji

mozesz spróbować skontaktować się z serwisem microcoma:

Serwis
    Piort Płusa
    Tel.: +48 22 498 40 16
  • REKLAMA
  • #3 2834680
    emes1973
    Poziom 15  
    dzieki za odpowiedź, ale wydaje mi się że reset z tyłu routera powinien działać a niestety nie reaguje.pozaty mie wiem jak prawidlowo mam resetowac go.Są opisy że wyciągnąć przewód od modemu i wyłączyć router wcisnąć reset i włączyć router i po 10 sekundach puścić, inny to tylko wyciągnąć przewód seieciowy i wdusić reset, ale to nie pomaga może jest coś uszkodzone fizycznie? Proszę o pomoc
  • #4 2834772
    filipka
    Poziom 16  
    Ocena: 1
    Czy router odpowiada na pingi? Przede wszystkim spróbowałabym go spingować. Jeżeli nie odpowiada, a migają diody, ustawiłabym IP i DNS na automatyczne i po restarcie kompa sprawidzłabym ipconfig, czy wypisuje jakąś bramę. W ostateczności użyłabym Ipscan lub Swichsniffera do znalezienia ip.
    Natomiast jeżeli odpowiada, to z numeru ip powinieneś się na niego dostać.
    Co do resetu, zadzwoniłabym, tak jak sugerował netsjj do serwisu.
  • REKLAMA
  • #5 2839543
    emes1973
    Poziom 15  
    netsjj automatycznie nie mogę uzyskać IP, wyskakuje info ''To połączenie ma ograniczoną łączność lub brak łączności'' gdy wpiszę IP np.10.0.0.1 mam polączenie z kartą sieciową.Po ustawieniu IP i DNS automatycznie nic nie daje.Wykorzystuje teraz program IP Scaner, jadę od adresu 192.0.0.0 do 192.255.255.255 znalazlo mi jakieś IP na niebiesko.Może podpowiedź jakie IP wpisać do poszukiwań.
    Załączniki:
    • Jak zresetować router AD 2651? Problemy z konfiguracją i dostępem przez przeglądarkę IPScan.jpg (102.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 2852412
    emes1973
    Poziom 15  
    Czy jest ktoś w stanie mi pomóc i uruchomić tego routerka? Jak znaleść IP tego pudełka, może jest jakiś sposób na reset w środku po otworzeniu, może jest rozwiązanie takie że po wylutowaniu (flasha lub jakiegoś eproma) i zaprogramowaniu w zewnetrznym programatorze odpowiednim softem uruchomie to cudo.Proszę o jaką kolwiek pomoc.

Dziękuje

PS.W programie IPScan jaki zakres IP wpisać aby było większe prawdopodobieństwo znalezienia go.
  • #7 8403040
    Misiek_T
    Poziom 10  
    Mam ten sam problem, czy komuś udało się już z tym poradzić?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada router AD 2651 zakupiony na Allegro i ma problemy z jego konfiguracją oraz dostępem do panelu administracyjnego przez przeglądarkę pod adresem 10.0.0.2 z domyślnym loginem i hasłem (admin/epicrouter). Próby resetu sprzętowego przyciskiem reset nie przynoszą efektu, nawet przy długim przytrzymaniu. Ustawienia IP i DNS na komputerze są konfigurowane ręcznie i automatycznie, jednak połączenie jest ograniczone lub brak dostępu do routera. Próby znalezienia aktywnego adresu IP routera za pomocą narzędzi IP Scaner i Switchsniffer nie przyniosły jednoznacznego rezultatu. W dyskusji sugerowano, że mogły zostać zmienione standardowe ustawienia routera, co uniemożliwia komunikację z nim przez oprogramowanie instalacyjne. Brak oficjalnej informacji o sprzętowym resecie w dokumentacji. Proponowano kontakt z serwisem producenta. Pojawiły się też sugestie dotyczące możliwego uszkodzenia fizycznego urządzenia lub konieczności ingerencji w pamięć flash lub EEPROM w celu przywrócenia oprogramowania. Inni użytkownicy zgłaszają podobne problemy i poszukują rozwiązań. Wskazano również link do pomocy producenta na forum zewnętrznym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA