logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router Microcom AD 2656 - brak połączenia po zmianie umowy, jak skonfigurować?

metan111 25 Maj 2007 18:42 2717 7
REKLAMA
  • #1 3920844
    metan111
    Poziom 11  
    Mam ruter microcom ad 2656.
    kiedys działał dobrze i nic sie z nim nie działo.
    Późnie podpisaliśmy nową umowę i gdy chce do nioego wklepac hasło to wyskakuje mi komunikat:
    ... Problem with communication (device is not reachable), please check your network configuration and optionaly reset router to factory deflaut.
  • REKLAMA
  • #2 3920881
    dir3ctor
    Poziom 27  
    Ocena: 50
    Zresetuj do ustawien fabrycznych i wtedy sprobuj skonfigurowac ;-)
  • REKLAMA
  • #3 3921079
    metan111
    Poziom 11  
    juz resetowałem i ti nic nie daje
  • #4 3924551
    metan111
    Poziom 11  
    bardzo bym prosił o pomoc, ponieważ męczę sie już z tym drugi miesiąc :puppydogeyes:
  • #5 3924644
    Slawi
    Poziom 20  
    Ocena: 8
    Czy mowisz o hasle do zalogowania sie do routera?
    Czy dostawca uzywa zdalnej administracji?
    Ten komunikat pojawia Ci sie dopiero po wpisaniu hasla czy po wpisaniu adresu w przegladarke?
  • REKLAMA
  • #6 3925802
    metan111
    Poziom 11  
    nie rozumie, ale napisze tak:
    po włączeniu oprogramowania z routera pokazuje mi sie panel w którym wpisuje login i hasło z neostrady i kiedy daje żeby zapisał dane to wyskakuje mi tan komunikat
  • REKLAMA
  • #7 3925824
    dir3ctor
    Poziom 27  
    Ocena: 50
    Slawi: on ma neo, a chodzi o konfiguracje jego routera.

metan111: wyczytaj w instrukcji wszystko! Zeby skonfigurowac ten router MUSISZ sie zalogowac na niego, a do tego potrzebny ci jest login i haslo. Poszukaj jakie sa domyslne dla tego sprzetu i sprobuj je wpisac.

2min w google:
    login: admin
    haslo: epicrouter
  • #8 3926561
    metan111
    Poziom 11  
    niestety tez wyskakuje ten komunikatniestety dalej wyskakuje ten sam komunikat:(
    dodam jaszcze ze ten program, w którym wpisuje login i hasło odpalany jest z płyty, a te dane zapisane są bezpośrednio w ruterze i jak próbuje połączyć przez USB to komp widzi mi że podłączyłem router, ale nie ma z nim połączenia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada router Microcom AD 2656, który wcześniej działał poprawnie. Po zmianie umowy i próbie wpisania nowego hasła do panelu konfiguracyjnego pojawia się komunikat o braku połączenia: "Problem with communication (device is not reachable), please check your network configuration and optionally reset router to factory default". Próby resetu do ustawień fabrycznych nie przyniosły efektu. Panel konfiguracyjny uruchamiany jest z płyty CD, gdzie wpisuje się login i hasło dostarczone przez Neostradę. Po zapisaniu danych pojawia się wspomniany błąd. Komputer wykrywa podłączenie routera przez USB, ale nie nawiązuje z nim połączenia. Sugerowano zalogowanie się do routera za pomocą domyślnych danych (login: admin, hasło: epicrouter), jednak problem nadal występuje. Pojawiły się pytania o sposób logowania i konfiguracji, a także o ewentualne zdalne zarządzanie przez dostawcę. Problem dotyczy konfiguracji routera po zmianie umowy i braku komunikacji między komputerem a urządzeniem podczas próby autoryzacji.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA