logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wgrać soft CID36 na Sony Ericsson K700i z CID29? Programy i wersje?

jurek1980 22 Lip 2006 18:04 1751 3
REKLAMA
  • #1 2842455
    jurek1980
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    Czytałem już kilka tematów o flashowaniu sony ericssona. Instrukcje na różnych stronach i forach. Na większośći stron podane są informacje o flashowaniu programem SE Remote Unlocker ( czy też Davinci). Mam taki program w wersji 13.8. Ściągam softy do k700 ale są tylko dla wersji cid36.
    Według instrukcji należy zrobić recover i po tym już ma działać. Jednak u mnie nie działa. Cały czas jest CID29 RED. Oczywiście w tej chwili telefon się nie uruchamia. Dodatkowo w opisach w get file jest że te pliki mogą być wgrane tylko od wersji 14.6. Proszę o pomoc jak wgrać ten soft do tego telefonu. Próbowałem zrobić recover np Sonicboxem ale po zczytaniu też pokazuje się CID29.
    Jak dokładnie wgrać ten soft i jakimi programami i w jakich wersjach?
  • REKLAMA
  • #2 2842774
    gekeer
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Sprobuj jeszcze programem SeTool2, ale softy ściągniete ściągnięte przez SE Remote Unlocker nie bedą z nim wspołpracowały więc musisz ściągnąć jakieś inne. Najpierw w ustawieniach zaznaczasz "complete phone" potem w zakładce SonyEricsson wybierasz cid RED36 model telefonu i klikasz Recovery. Potem wybierasz softy do wgrania i klikasz Flash. Powinno działać.
  • REKLAMA
  • #3 2848385
    jurek1980
    Poziom 26  
    Ocena: 63
    Niestety nic nie pomaga. Seatool mówi .:phone daed. Podczas gdy np. remote unlocker zczytuje kody.
    Spróbowałem także wgrać starszy soft za pomocą SMCTOOL (na cid29), ale zatrzymuje się podczas flashowania na 30-40% losowo.
    Macie jeszcze jakieś pomysły?
    Proszę rozwiejcie moje wątlipowości. Jeśli jest Cid 29( z tego co się zorientowałem to poprostu pewna seria oprogramowań) to podczas flashowania do najnowszego softu należy to przekonwertować do CID36. Po czym dokończyć flashowanie softem R2CA001(który chyba jest najnowszy)? Czy konwersja Cid wymaga jakichś plików czy tylko wyboru programem? I czy później po zczytaniu kodów widać,że to Cid36?
  • #4 2849116
    mchajka
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Spróbuj wgrać ten plik jako main bez finalizacji
    Załączniki:
    • K700_TRANSFORM_CID29_to_CID36.zip (83.76 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA