logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Technics RS-TR265 - ucięta góra pasma na obu kieszeniach

Praxus 22 Lip 2006 22:55 1519 4
REKLAMA
  • #1 2843154
    Praxus
    Poziom 10  
    Witam!
    Brak góry daje się zauważyć głównie przy obrotach w prawo, natomiast w lewo jest znacznie lepiej, czasem nawet zupełnie poprawnie, sprawdzałem na różnych kasetach, oczywiście przeczyściłem obie głowice jednak dalej nie ma żadnej poprawy. Proszę o poradę, czy to kwestia tylko regulacji głowic , czy trzeba wyminić na nowe ?
  • REKLAMA
  • #2 2843197
    coista
    Poziom 18  
    Ocena: 19
    Ja bym wymienił te głowice.Można jeszcze przed wymianą zobaczyć jaki jest dzwięk przy przestawionym skosie .(śrubką w lewo lub prawo delikatnie obracając)
  • REKLAMA
  • #3 2843225
    msblondyn
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Sprobój podregulować głowice..albo sprawdź na kasetach nagrywanych na różnych sprzętach...moze twój sprzęt na którym je nagrywałeś miał żle ustawioną głowice.
  • REKLAMA
  • #4 2843250
    Praxus
    Poziom 10  
    Sprawdzałem kasety nagrane orginalnie, oraz nagrane na różnych deckach, bez zmian. Chętnie bym się zabrał do regulacji tychże głowic tylko jak się do nich dobrać, z ewnątrz nie ma nawet szczeliny żeby wcisnąć wkrętak?
  • Pomocny post
    #5 2843775
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1328
    Zobacz paznokciem czy nie masz już w głowicach wyczuwalnego progu - jak jest to nic nie zrobisz. Jeżeli nie ma progu to po pierwsze mycie toru taśmy, po drugie rozmagnesowanie toru taśmy a dopiero potem otwierasz klapkę i do góry zdejmujesz front z klapki. Potem regulacja głowic co w przypadku autorewersu nie jest łatwe.
REKLAMA