logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Grundig T70-340 a CTI/text - rozmyty, kolorowy obraz, brak ziarnistości bez anteny

ivorpl 27 Lip 2006 19:51 1139 4
REKLAMA
  • #1 2856726
    ivorpl
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Witam, powyższy tv ma takie objawy: dzwięk jest ok, wizja jest obraz ale taki dziwny,jakby był strasznie rozmyty rozmazany,kolorowy, zamiast postaaci widać takie plamy kolorowo-białe, natomiast bez anteny obraz zamiast szumu ma lekko pulsujący szarobiały ekran,bez tej charakterystycznej ziarnistości, po zaglądnieciu nie znalazłem nic specjalnego,zadnych uszkodzonych/spalonych elementow, wszystko wydaję sie byc OK, tyle że nie działa OK. Czy wie ktoś co jest z nim grane? Warto się bawić w naprawianie czy od razu na szmelc??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2856901
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2856907
    ul1002

Poziom 35  
    Ocena: 137
    Może jednak focus nietaki , regulacja , może podstawka kineskopu , może powielacz ja bym tu nie stawiał aż tyle % na kineskop .
    Konto firmowe:
    Almar Serwis Roland Piszczelok
    Gliwicka, Rybnik, 44-200 | Tel.: 506XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: www.almar-serwwis.pl
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2857531
    Bzyczek999
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 25
    nie baw sie w regulacje, proponuje odlutowac wszystkie katody rgb, i podlaczyc jedna, i sprawdzic ja, potem druga, i tez sprawdzic, i ostatnia. wrzuc np czerwona, i pusc czerwono czarna krate z kompa na euro, jak bedzie ok to sprawdz zielona i niebieska puszczajac na obraz odpowiedniego koloru kraty. jezeli nie pomoze to popatrz wtedy na regulacje focus i siatka G2
  • #5 2857857
    ivorpl
    Poziom 21  
    Ocena: 44
    Odpowiadam jużna część pytań, regulacja focus nie pomaga, przelutowywanie RGB też nic, PK też sprawdzone,co do regulacji siatki nie bardzo wiem jak to wykonać w tym modelu,ale po pogrzebaniu nim wczoraj i rozregulowywaniu,regulowaniu nic się nie poprawiło, to chyba kineskop jest już stary, wynik=> tv na szmelc, no chyba, że w weekend się będę bawił i coś z nim zrobie, pozdrawiam.
REKLAMA