Witam. Dzis otrzymałem sprzet Planex GW-AP54SP, którym chce udostepnić moje polączenie internetowe na komputer stacjonarny i laptopa. Posiadam łącze radiowe, które obecnie jest podlączone do PeCeta. Usługodawca internetowy respektuje MAC adresy, posiadam jedno IP. Problem tkwi w tym, ze nie wiem gdzie i co wpisać gdy biore sie za konfiguracje.
Pierwsza sprawa: w ustawieniach TCP/IP karty ethernet (polaczenie lokalne) powinienem wpisać adresy IP czy zostawić automatyczne przypisywanie adresów?
Druga sprawa: gdzie wpisać adres IP,maske podsieci, brame domyslną i DNS ?
Trzecia sprawa: Czy zeby skonfigurować AP musze podlączyć do niego kabel od internetu czy moge to zrobic po konfiguracji?
Na razie chyba tyle... jak bede mial rozwiazania tych problemow bede dalej pytał
Pierwsza sprawa: w ustawieniach TCP/IP karty ethernet (polaczenie lokalne) powinienem wpisać adresy IP czy zostawić automatyczne przypisywanie adresów?
Druga sprawa: gdzie wpisać adres IP,maske podsieci, brame domyslną i DNS ?
Trzecia sprawa: Czy zeby skonfigurować AP musze podlączyć do niego kabel od internetu czy moge to zrobic po konfiguracji?
Na razie chyba tyle... jak bede mial rozwiazania tych problemow bede dalej pytał