logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio blaupunkt. Miga CODE. Radio się podświetla tylko.

polemnik 30 Lip 2006 21:08 3258 7
REKLAMA
  • #1 2865052
    polemnik
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    witajcie!
    dzisiaj dostałem takie radyjko od znajomego: http://allegro.pl/item117376799_blaupunkt_car_300_opel.html

podpiąłem je do mercedesa vito, odpalam a tutaj raz mignie lampka CODE i tylko się radio podświetla, nic więcej, nie przewija ani kasety, ani nic nie slychac w glosnikach...

w czym jest problem? pozdrawiam1
  • REKLAMA
  • #2 2865075
    zbyhol
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    A kod do niego masz? A tak w ogóle to radyjko potrzebuje zewnętrznego wyświetlacza, cięzko ci będzie wprowadzić kod na "czuja"
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2865076
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1391
    Problemy to są w sumie dwa

a/ nie wprowadziłeś kodu i nie wiem czy go znasz

b/ nie masz wyświetlacza aby widzieć co wprowadzasz i później co odbiera radio

Co prawda kod da się wprowadzić i wyłączyć tak że radio nie będzie go żądać , ale ja uważam że używanie radia bez wyświetlacza jest co najmniej utrudnione

Jeśli masz kod poszukaj instrukcji obsługi która jest na elektrodzie w odpowiednim dziale ; następnie poproś kogoś kto ma OPLA lub wyświetlacz do niego o podłączenie tego radia i wyłącz kod wg instrukcji

Gdy to zrobisz będziesz mógł go używać - :D choć obsługa będzie na słuch
  • REKLAMA
  • #5 2865163
    polemnik
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    ehhh skoro tak panwie mowicie to daruje :P

dziękuje pięknie za odpowiedzi. pozdrawiam ! :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 2865293
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Po prostu to radio się nie nadaje do tego auta. Owszem, po pewnych zabiegach można kulawo używać ale do normalnego radia to mu daleko. W oplu sprawdza się bardzo dobrze. W Vito jesli zamontujesz typowe radio to mimo że kostki pasują to może Cię czekać inna mała niespodzianka, niektóre w kostkach mają plusy tak ułożone pod radia Grundiga a inne typowo ale to łatwo sprawdzić prostą lampką probieraczą przy minimum wiedzy na ten temat. Teraz tylko chciałem Ci powiedzieć że nie zawsze gdy kostki pasują mechanicznie podłączenia w nich są takie same.

SławeK
  • #7 2989356
    sylwialepko
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Ja tez mam problem zz tym radiem tylko ze ja go mam w oplu i pojawia sie caly czas napis safe i nic sie wiecej nie da zrobic dlaczego??
  • Pomocny post
    #8 2989449
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 912
    Wystarczy przeczytać instrukcję obsługi a jest takowa na Elektrodzie...

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia Blaupunkt Car 300 z systemem Miga CODE, które po podłączeniu do Mercedesa Vito wyświetla jedynie migającą lampkę "CODE" i podświetlenie, bez odtwarzania dźwięku czy przewijania kasety. Przyczyną jest brak wprowadzenia kodu zabezpieczającego lub brak zewnętrznego wyświetlacza umożliwiającego wpisanie kodu. Radio wymaga kodu, który można znaleźć w instrukcji obsługi dostępnej na forum Elektroda. Obsługa radia bez wyświetlacza jest utrudniona, a do pełnej funkcjonalności konieczne jest podłączenie wyświetlacza, np. z Opla. Dodatkowo, mimo mechanicznej zgodności kostek, podłączenie radia Blaupunkt do Mercedesa Vito może powodować problemy z zasilaniem i sygnałami, gdyż układy elektryczne różnią się między pojazdami. W przypadku problemu z napisem "SAFE" w radiu Blaupunkt w Oplu, rozwiązaniem jest wprowadzenie kodu zgodnie z instrukcją.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA