logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy Holiday 81 - Silnik nie wchodzi na obroty podczas wirowania

beru999 02 Sie 2006 10:44 1508 5
REKLAMA
  • #1 2872403
    beru999
    Poziom 2  
    Witam.
    Posiadam pralkę jak w temacie candy holiday 81 i mam wielki problem :(
    pralka juz kiedys wysiadla nie bylo wirowania ani nie grzała wody.Jest tam taki układ elektroniczny na płytce i w dwóch miejscach na przekaźnikach były zimne luty polutowałem i chodziła do tej pory.Niestety teraz przestała wirować na płytce niby wszystko ok.Objaw jest taki ze kiedy jest na wirowaniu silnik tak jak by chciał sie "zerwać"do wirowania ale za chwile kreci juz powoli.Prosze o pomoc moze ktos miał taki przypadek.
  • REKLAMA
  • #2 2873605
    staszekf
    Poziom 33  
    Ocena: 498
    Sprawdź połączenie cewki tacho z płytką chodzi mi o przewody czy mają właściwy kontakt.
  • REKLAMA
  • #3 2873897
    beru999
    Poziom 2  
    czy nikt na forum nie jest w stanie mi pomóc :( niestety nie wiem o jakie przewody chodzi :( jestem raczej majsterkowiczem niż mechanikiem znającym sie na pralkach,może jakieś szczegóły bliższe a zastosuje sie do sugestii
  • REKLAMA
  • #4 2967854
    beru999
    Poziom 2  
    a ja dalej mam pralke ktora nie wiruje :( czy ktoś jest w stanie mi pomóc już nie wiem co robić
  • REKLAMA
  • #5 2967912
    bolczyk13
    Poziom 18  
    Ocena: 82
    Sprawdż czy pompa do końca wypompowuje wodę
    z pralki . Może masz niedrożny wąż odpływowy i woda zalega w zbiorniku i wtedy nie będziesz miał wirowania.
    Pozdrawiam
  • #6 2977609
    beru999
    Poziom 2  
    Niestety próbowałem i tego sposobu czytajac inne posty :(
    odkręciłem nawet filtr ten przy pompie i bez niego próbowałem i dalej nic juz nie wiem co to może być POMOCY !!!
REKLAMA