logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć tuner Philips 6010 na 85m skrętce zamiast kabla telefonicznego?

hts 15 Cze 2006 20:03 1555 4
REKLAMA
  • #1 2731866
    hts
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Posiadam zestaw Cyfry z tunerkiem Philips 6010. Chciałbym odbierać pakiet także na drugim TV. Mam już drugi zestaw oraz splitter na procku PIC który podobno moze działać na odległość 150m. Splitter sprawdzałem u kolegi na moich tunerach i działa bez problemów (on ma dwa tunery w pokojach oddalonych tylko o kilkanaście metrów). Niestety ale ja chcę aby u mnie drugi tuner był oddalony od splittera o 85 metrów. Do tego, zamiast kabla telefonicznego chcę wykorzystać skrętkę 8 żyłową (jest juz połozona, wykorzystałbym tylko 4 żyły). Niestety ale po podłącznieu skrętki tuner na jej końcu nie chce pracować.
    Czy muszę kupić specjalnie do tego czterożyłowy kabel telefoniczny ?? A moze da się zbudować jakiś układ który wzmocni sygnał idący w skrętce.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2732823
    piotrekmilitowski
    Poziom 23  
    Ocena: 17
    witam ! moim zdaniem niema tu znaczenia kabel 4ro parowy(8żył) a 2 parowy(4żyły) ! jaki masz ten Splitter bo ja testowałem zestaw interstara to spokojnie dzialalo do 40m, ale 150m???????
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 2735387
    hts
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Winny całego zamieszania okazał się mój splitter. Rzeczywiście nie ma znaczenia jaka to skrętka. Po wymianie z kumplem na starszy, sześcioportowy splitter wszytko działa jak trzeba. Nawet ten tuner oddalony o 80m do którego sygnał idzie po skrętce też działa.
    U kumpla gdzie nie ma tak dużych odległości mój siedmioportowy też działa wyśmienicie.
REKLAMA