logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy samodzielnie podłączę instalację alarmową w nowym domu?

krzychu-k 05 Sie 2006 15:55 1110 4
REKLAMA
  • #1 2883306
    krzychu-k
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam!!!!

Mam takie moze nietypowe pytanie... poniewaz mój znajomy wybudował dom,,, i chciał załozyc w nim instalacje alarmową,,, czujniki ruchu i itp,,, i teraz moje pytanie polega na tym czy jak kupie cały zestaw,,,to czy dam rade sam go podłaczyc (powiem tylko ze mam pojecie o elektronice),.. chodzi mi tutaj oto czy po podłaczneiu wszystkich rzeczy w całosc powinno odrazu to dzialac czy trzeba jakies przyzady do zestrojenia tego??? Bardzo prosze o odpowiedź znawców tego tematu...

oraz czy ma ktos moze jakis ogólny schemat podłączenia instalacji alarmowej??

Pozdrawiam i dziekuje
    Krzysiek
  • REKLAMA
  • #2 2883979
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1047
    Do odważnych świat należy! Kup wszystko zamontuj a potem się będziesz martwił jak to uruchomić. Opis montażu możesz pobrać np. z www.satel.pl
  • REKLAMA
  • #3 2884071
    krzychu-k
    Poziom 12  
    dzieki za zainteresowanie moim tematem....

no tak podłaczyc to wiesz raczej nie problem bo mam juz schemat,,,tylko troche czytałęm o tym to trzeba cos tam ustawiac w rybie serwisowym i boje sie ze moge sobie z tym nie poradzić,,, ale ,,skoro mówisz ze mam próbowac to mysle ze bedzie dobrze,,

Pozdrawiam Cie
    Krzysiek
  • REKLAMA
  • #4 2884112
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 669
    Witam

Instrukcja do ręki, wszystko na stole połącz "na sucho" podłącz zasilanie (pamiętaj o kolejności włączania aka i sieci 230V) i do roboty.

Pzdr
  • #5 2884147
    krzychu-k
    Poziom 12  
    dzieki,,,,:D

postaram sie to wszystko złozyc w całosc,,, i mam nadzieje ze mi sie uda,,, robiłęm rózne rzeczy ale alarmu w domu jeszcze nie miałęm okazji zakładac,..wiec wiecie wole sie wszystkiego dowiedziec zanim zaczne robotke,,, jak wszystko pójdzie gładko to powiaadomie,, ze dziala:)

Pozdrawiam,
    Krzysiek
REKLAMA