przepraszam ale źle się wyraziłem przełącznik schodowy podwójny tylko nie krzyżowy, tak żebym mógł przełączać między dwoma żarówkami tak jak zwykłym przełącznikiem świecznikowym tylko z dwóch różnych miejsc.
Tak super dizęki, ale powiedz mi czy jest do kupienia taki przełącznik schodowy podwójny w sklepie wiesz żeby było można go zamontować w jednej puszce a nie dwa schodowe obok siebie?
Owszem, jest do kupienia, ale trzeba się nachodzić, bo występuje rzadko.
Ja dla siebie musiałem zamawiać u producenta(Legrand), ale przyszły bardzo szybko. Radzę poszukać w większych hurtowniach.
✨ Dyskusja dotyczy schematu elektrycznego przełącznika schodowego podwójnego (dwukanałowego), umożliwiającego sterowanie dwoma żarówkami z dwóch różnych miejsc, bez zastosowania przełącznika krzyżowego. Zaproponowano schemat elektryczny dostępny pod wskazanym linkiem, ilustrujący połączenia takiego przełącznika. Poruszono również kwestię dostępności przełączników schodowych podwójnych montowanych w jednej puszce, co jest rzadkością na rynku. Wskazano, że takie urządzenia można zamówić u producenta, np. firmy Legrand, lub poszukać w większych hurtowniach elektrycznych. Temat został przeniesiony do działu z schematami i instrukcjami, co sugeruje jego techniczny charakter i potrzebę szczegółowej dokumentacji. Wygenerowane przez model językowy.