logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Denon AVR 1800 - migająca lampka On/Standby po włączeniu, co robić?

majaboss 09 Sie 2006 00:18 4461 7
REKLAMA
  • #1 2895724
    majaboss
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam

A więc mam taki problem z amplitunerem Denon AVR 1800.

po odpaleniu go z pilota odpala sie i zapala sie na panelu lampka On/Stanby pokazuje w tym czasie ustawienia itp a po okolo 3 sek wyskoczy napis RECEIVER ,tuner sie wylacza i zaczyna migac na ampie na panelu On/Stanby ,a tak nigdy nie bylo ze migala ,zawsze sie palila ,,,niewim co myslec ,czy mogla to spowodowac burza przechodzaca np jakies elektryczne wyladowania moze spadki napiecia ... co moglo ulec uszkodzeniom ????w takim wypadku

aha mzoe ktos wie jak sie resetuje tunery Denona ???

prosze o jakies wskzowki ...
    Załączniki:
    • Denon AVR 1800 - migająca lampka On/Standby po włączeniu, co robić? Y4110066 res.jpg (1020.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2898048
    majaboss
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    moze ktos by pomogl mi z końcówkami mocy bo prawdopodobne z sie spalily a ja nie bardzoe wiem gdzie szukac ich na tym screenie :( !!!
    Denon AVR 1800 - migająca lampka On/Standby po włączeniu, co robić?
  • REKLAMA
  • #3 2899247
    mar[pl]
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    w instrukcji powinno byc opisane jak sie robi restart amplitunera ,a jak nie to zadzwon do serwisu jakiegos Denona
  • REKLAMA
  • #4 3729647
    ivo
    Poziom 13  
    Sorry chętnie Ci pomogę jeśli masz nadal problem nie rozwiązany :sleeping:
  • #5 3730593
    Agencik15
    Poziom 21  
    Ocena: 17
    Niekoniecznie sie spalily... na zdjeciu nie widac jednego tranzystora na radiatorze :/

To sa takie duze tranzystory przykrecone do tego aluminiowego grzebienia.
  • REKLAMA
  • #6 3732035
    ivo
    Poziom 13  
    Agencik15 to co widzisz na zdjęciu to zasilacz i tak ma być, a końcówek mocy nie widzisz bo są ukryte za pionową płytką przedwzmacniaczy.
    To tyle w kwesti formalnej. Myślę ,że AVR jest już naprawiony i nie będę więcej zabierał głosu na ten temat.:D
  • #7 3806803
    darkoblues
    Poziom 2  
    Witam,

Od wczoraj mam dokladnie ten sam problem. Syn wlaczal i wylaczal denona, az popsul.... Teraz po wlaczeniu sprzetu po 15 sekundach wylacza sie i miga dioda on/standby . Odlaczylem wszystkie kable, wylaczylem z pradu - bez skutku.. Pozostaje serwis?

Pzdr
    Darek
  • #8 3828231
    ivo
    Poziom 13  
    Tak serwis. Mieszkasz w Piasecznie to masz bardzo blisko do jedynego autoryzowanego serwisu Denona.

Podsumowanie tematu

✨ Amplituner Denon AVR 1800 po włączeniu z pilota uruchamia się, zapala lampkę On/Standby i wyświetla ustawienia, jednak po około 3 sekundach pojawia się napis RECEIVER, urządzenie wyłącza się, a dioda On/Standby zaczyna migać, co wcześniej nie miało miejsca. Możliwą przyczyną problemu są uszkodzenia spowodowane przepięciami lub wyładowaniami atmosferycznymi, np. podczas burzy. Wskazano, że końcówki mocy mogą być uszkodzone, jednak ich lokalizacja jest ukryta za płytką przedwzmacniaczy, a na zdjęciu widoczny jest zasilacz i tranzystory przykręcone do radiatora, które mogą być powodem awarii. Próby resetu amplitunera powinny być opisane w instrukcji, a w przypadku braku skuteczności konieczny jest serwis autoryzowany Denona. Podobne objawy zgłaszane są przez innych użytkowników, którzy po odłączeniu urządzenia od zasilania i kabli nie uzyskali poprawy, co potwierdza potrzebę profesjonalnej naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA