logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Samsung MAX-920 - błędne działanie przycisków funkcji, co robić?

Towr 11 Sie 2006 08:20 2209 5
REKLAMA
  • #1 2904494
    Towr
    Poziom 18  
    Ocena: 46
    Witam!

Mam problem z tą wieżyczką, ale podejrzewam w niej źle działający procesor, ponieważ myli różne funkcje po przyciśnięciu jakiegoś przycisku funkcji. Nieraz zamiast włączenia się radia po przyciśnięciu TUNER włącza się CD i podobna sytuacja dzieje się, kiedy włączam CD wtedy lubi się włączyć magntofon. Raz było tak, że chciałem wyłączyć wieżę przyciskiem POWER a włączyło się radio. Napiecie dochodzące do procka jest prawidłowe. Może jest jeszcze na to jakaś rada?

Dziękuję
    Tomasz
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2904527
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Witam. Czy usterka występuje tylko z klawiatury na panelu, czy także z pilota? Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2904529
    Stanisław Mikulec
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Taki objaw jest spowodowany zaśniedziałymi stykami microswitchy.
    Profilaktycznie Masz do wymiany wszystkie przełączniki funkcji (switche) i problem zginie.
    Pozdrawiam
    Stanisław
  • REKLAMA
  • #4 2904534
    Towr
    Poziom 18  
    Dziękuję za odpowiedzi. Nie jestem w stanie sprawdzić czy z pilota też się to dzieje, ponieważ go już nie mam. Miałem kiedyś w jednym TV podobny przypadek, że mylił funkcje z klawiatury lokalnej i wymiana przycisków przyniosła rezultat. Być może to właśnie te mikro swith'y. Dzięki wielkie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2904541
    Krzychu7
    Poziom 40  
    Ocena: 530
    Jeśli z pilota będzie ok, to mikroswitch'e do wymiany.
  • #6 2905949
    Towr
    Poziom 18  
    Przyciski wymieniłem, wieża działa już prawidłowo. Dziękuję bardzo za pomoc. Pozdrawiam!!
REKLAMA