logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Blaupunkt Essen RCR 127 – uruchomienie radia bez karty kodowej, możliwe opcje

ekrecik83 14 Sie 2006 18:27 3226 7
REKLAMA
  • #1 2915321
    ekrecik83
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Otrzymałem w prezencie w/w radioodtwarzacz sam. na kartę kodową ale niestety bez karty kodowej.Czy jest szansa odpalić to radio bez karty i czy któryś z kolegów spróbował już "przegryść " ten temat ? Radio prawie nie używane/nówka/ szkoda go wyrzucić na złom!
  • REKLAMA
  • #2 2915329
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    North ASWO i kupujesz nową kartę a potem robisz jak napisali w instrukcji obsługi. Uważaj na tanie używane karty - są już bezużyteczne.
  • REKLAMA
  • #3 2915369
    ekrecik83
    Poziom 14  
    Ocena: 21
    Nie mogę rozgryść pierwszych dwóch słów?Podpowiedz!
  • #4 2915381
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    www.north.pl - taka firma dostarczająca części North Serwice z sieci ASWO.
  • REKLAMA
  • #5 2915749
    JACEK W.
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    bez problemu robe je bez karty
  • REKLAMA
  • #6 2915903
    bamboss
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Jacek W. to jesteś "gościu" sam próbowałem kiedyś przegryźć ten procek ale jakoś odstraszyła mnie cena którą trzeba było zainwestować w ten temat i odpuściłem.Czy coś się zmieniło teraz w tej kwesti tzn idzie dostać taniej i prościej programator do tego badziewia?
  • #7 2915926
    JACEK W.
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    wyjaśnie....... to jak i inne radia posiadają kod,w jednych uruchamia sie radio a w innych służy on od czegoś innego,wystarczy wejść w tryb wpisywania kodu i wtedy z radiem robimy co tylko chcemy,a jak ktos chce takie karty to mam ich chyba z 10 zbędnych,choć można je zrobić bez karty
  • #8 2916069
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Temat robi się niezgodny z pkt.1 regulaminu forum.

SławeK

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości uruchomienia radia Blaupunkt Essen RCR 127 bez oryginalnej karty kodowej, która jest wymagana do aktywacji urządzenia. Wskazano, że można zakupić nową kartę kodową u dostawcy części North Service (ASWO), jednak używane karty często są już nieaktywne. Pojawiły się również informacje, że niektórzy użytkownicy próbują obejść zabezpieczenia, jednak wymaga to specjalistycznego programatora i wiąże się z wysokimi kosztami. Radio posiada kod zabezpieczający, który w niektórych modelach służy do uruchomienia, a w innych do innych funkcji. Istnieje możliwość wpisania kodu ręcznie, co pozwala na pełną kontrolę nad radiem. Wątki dotyczące nielegalnych metod obejścia zabezpieczeń zostały zauważone jako niezgodne z regulaminem forum.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA