logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak uruchomić radio Blaupunkt Amsterdam TCM 127 bez karty?

pawelcer 04 Gru 2006 17:43 2370 8
REKLAMA
  • #1 3294027
    pawelcer
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    witam ostatnio wpadło mi w ręce radio jak w temacie przyjechało z niemiec w mietku. Tylko jest jeden problem autko stało troche bez akumulatora i teraz po podłaczeniu prosi o karte ale niestety nie posiadam karty czy jest możliwość jakoś uruchomic to radyjko
  • REKLAMA
  • #2 3294452
    adams
    Poziom 24  
    Ocena: 99
    Nie ma możliwości uruchomienia tego radia bez karty.
  • REKLAMA
  • #3 3294581
    pawelcer
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    czyli co szrot czy mozna jakos dopasowac taka karte
  • REKLAMA
  • #4 3294668
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1404
    Trzeba kupić sformatowaną kartę Blaupunkta , i wiedzieć jak ją przyuczyć do radia :D
  • REKLAMA
  • #5 3294796
    NOOKIA
    Poziom 28  
    Ocena: 37
    jest jeszcze inny sposob (dokładnie nie pamiętam) ale chodzilo o to aby zewrzeć jakieś piny od czytnika karty i wgrać odpowiedni wsad do epromu
  • #6 3294891
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1404
    Mogę się oczywiście mylić ;) ale wg. mnie w tym typie radia tak się nie da zrobić :D
  • #7 3295158
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Na mój gust też bo nawet to nie ma sensu. Jedynie można zrobić na chwilę bez karty na czas przuczenia karty SIM i wtedy już z kartą SIM (preepaid teraz to wydatek poniżej 10 zł). Ale czy ten numer przejdzie bez posiadania oryginalnej szarej karty Blaupunkta to ciężko mi powiedzieć (miałem kiedyś spróbować ale jakoś mi ochota przeszła).
  • #8 3295707
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Nie przejdzie, Leszku, trzeba mieć Ersatza choć na chwilę.

SławeK
  • #9 3298609
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    To właśnie napisałem. Oprócz Esatz jest jeszcze GAG-C z ETL co prawda - i to powinno wywołać opcję EXTENDED LEARN i nauczyć kartę SIM z "ręki".

Podsumowanie tematu

✨ Radio Blaupunkt Amsterdam TCM 127 wymaga oryginalnej karty zabezpieczającej do uruchomienia po odłączeniu akumulatora. Nie ma możliwości uruchomienia radia bez tej karty. Rozwiązaniem jest zakup sformatowanej karty Blaupunkt i jej przyuczenie do konkretnego radia. Istnieją teoretyczne metody obejścia zabezpieczeń, takie jak zwarcie pinów czy modyfikacja oprogramowania EPROM, jednak w tym modelu są one nieskuteczne lub bardzo skomplikowane. Opcjonalnie można użyć zamiennika (Ersatz) na krótki czas do nauki karty SIM, ale oryginalna karta Blaupunkta jest niezbędna do pełnej funkcjonalności. Dodatkowo wspomniano o narzędziu GAG-C z ETL, które może wywołać tryb EXTENDED LEARN do nauki karty SIM, jednak nie jest to potwierdzone jako skuteczne w tym modelu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA