logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson C42 SX - Jak podmienić głowicę i rozwiązać problem migającej diody?

Falusek 15 Sie 2006 09:52 1281 2
REKLAMA
  • #1 2916832
    Falusek
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam!
    Mam zatkaną głowicę w drukarce epson C42 SX (moja wina bo przeczysciłem ją wodą no i się zatkała) i chciałem ją podmienić na drugą. Tylko jak ją podpinam miga mi pomarańczowa dioda o braku tuszu. Czy muszę coś wgrać czy coś zmienić, żeby to zadziałało.
    Z góry dzięki za odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 2922491
    slajas
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    witam czy na pewno wszystko podłaczyłes prawidlowo noi na wylaczonym zasilaniu robiles wszystko jesli tak to potrzebny ci bedzie program do resetowania drukarki widzialem na forum strone do tego programu musisz poszukac i sciągnac a jeszcze lepiej to na alegro poszukaj takiej samej tylko sprawnej elektronicznie a zaschnieta głowica w sklepie fotograficznym kup fotonal(10 zl) poł koreczka od tego plynu nalej płynu reszte wody wylej na szmatkie połurz na to głowice na noc i próbuj a i slyszałem że można kupic tusze z plynem do rospuszczania tuszu tylko nie wiem gdzie pewnie serwis albo www.agawa wklada sie pojemnik z płynem do drukarki drukuje sie 100 stron i powinno byc ok.
  • #3 2922917
    Falusek
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Mam drugą z zepsutą elektroniką, ale głowica jest OK. Podłączyłem drukarke na wyłączonym zasilaniu i kable były podłączone dobrze. Resetowałem drukarke i nic nie pomogło. A z tym płynem to musze to zrobić. Dzięki za porade.
REKLAMA