logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z urządzeniem wielofunkcyjnym HP PSC 1510

leszekraczka 17 Sie 2006 11:59 2195 5
REKLAMA
  • #1 2924113
    leszekraczka
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Witam.
    Moja konfiguracja :
    -płyta na chipsecie ZX
    -procek 650 Celeron
    -256 RAM
    -hdd 20GB
    -system XP
    Problem: przy próbie wydrukowania jakiegokolwiek dokumentu ( obrazek, text ) , w jakimkolwiek programie ( Paint , Word, itp. ) nie ma żadnego zadziałąnia drukarki. Wchodząc w okno drukarki widać zadanie drukowania i błąd . Anuluje błąd . Wyłączam komputer ponownie włączam i wtedy dopiero następuje wydruk zadanego tematu. Jeśli bym ciągle drukował to będzie wszystko w porządku. Po przerwaniu na około 15-20 minut pojawia się ten sam problem z wydrukiem.
    Drukarka to urządzenie wielofunkcyjne HP PSC 1510. Zainstalowane poprawnie, bez żadnych błędów. Czy macie jakieś sugestie, ewentualnie czy ktoś miał podobny problem. Gdyby coś było niezrozumiałe to prosze pytać.
  • REKLAMA
  • #2 2924453
    cackoarek
    Poziom 26  
    Ocena: 59
    Naprawiałem u znajomego tą drukarkę.... tamta z kolei a każdym razem przy próbie wydrukowania czegokolwiek drukowała stronę testową do włożenia do scanera. A dokumenty do druku ustawiały się w kolejce....

W moim przypadku postanowiłem odinstalować sterowniki i zainstalować je jeszcze raz. U mnie pomogło.
  • REKLAMA
  • #3 2924490
    leszekraczka
    Poziom 23  
    Sterowniki były odinstalowane kilka razy. Żadnych problemów przy zainstalowaniu. Czyli to nie to.
  • REKLAMA
  • #4 2926049
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    Proszę sprawdzić, czy w przypadku niewychodzącego wydruku nie jest ustawione wstrzymanie wydruku.
  • REKLAMA
  • #5 2933477
    marajuka
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    W przypadku drukowania strony testowej po każdym uruchomieniu drukarki pomaga odłączenie złącza USB od komputera,położenie strony testowej na szybie skanera i naciśnięcie przycisku "skanuj"na pulpicie drukarki.Gdy problem nie ustępuje polecam czat o-line na stronie producenta z pracownikim firmy.
    Pozdrawiam
  • #6 2944705
    leszekraczka
    Poziom 23  
    Nie rozumiemy się . Ona nie drukuje strony testowej za każdym razem. Wychodzi na to, że coś zajmuje port drukarki.
REKLAMA