logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić odczyt nagrywanych płyt CD w Technics SL-PSD770D?

bakss 18 Sie 2006 20:08 1275 3
REKLAMA
  • #1 2928769
    bakss
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    witam

mam taki kompakt jak w temacie: Brat go kupił kilka lat temu - niestety coś w nim sięstało i odłorzył go na kurzenie - czas mijał a ja postanowiłem w nim pogrzebać z moich załorzeń wynikło że wada leżała w serwo mechanizmie laser silniczki itp.. wiedz wymieniłem cały ten moduł.
    i zgadza się - łądnie płyty czyta.. i jest o ko.. ALE

ale tylko te ze sklepu żadnej płyty nagranej w sysemie audio niemoge otworzyć na tym kompakcie jak i nie wszystkie oryginalne płyty.
    Przymierzałem się do rzekomej regulacji laseru z tyłu - znalazłem jedyny potencjometr na laserze .. krecenie nim nicn ie dało - gorzej już zadnej płyty nie czytał. wiedz wrócilem do wcześniejszej pozycji czyta nadal tylko te podobne do orginalnych - a w sumie nie org.. bo kupionych u ruskihch kilka lat - temu .

Jest jakaś możliwośc pokimbinowania lub regulacji w innym miejscu aby te płyty mi łądnie śmigały...

Bo co to za życie gdy nie czyta kompakt płyt nagranych przez nas ) - oczywiście płyty sa wykorzystywane tylko w celu promocyjnych a utowry na płycie usuwam po 24 godzinach po ściągnięcia - czyli płyte niszcze ;p;p;p

prosze o pomoc ! ;p
  • REKLAMA
  • #2 2929110
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Te modele ładnie czytają CD-R i inne takie. Jeżeli nie czyta to czas pomyśleć o zmianie lasera. Nie jest drogi.
  • REKLAMA
  • #3 2929202
    bakss
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    hehe laserów mam całą mase :) a ten serwomechanizm jaki teraz kupiłem był z laserem , jednym słowem cały modół czytający. silnieczk napędzajacy płyte , silniczek krokowy , ta suwniczka , i wszystko zmontowane tylko podpiołem ;p

spóruje tamte lasery co mam jeden orginalny i jeden co wcześniej brat kupił co myślał z począdku że to wina laseru.

bo chyba niema co liczyć na jakąś korekte w tym kompakcie przez regulacje ?
  • #4 2930949
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Trzebaby w trybie testowym zobaczyć co jest nie tak. Jeżeli to wina serwo to powinien wywalić błąd. Jakby całkiem serwo zdechło to byłoby E-26 ale widać, że chce grać. A może po prostu masz sanki przekoszone (ja miałem tak w SL-P380A i czytał niektóre płyty - dopiero jak się dobrze od tyłu popatrzyłem to soczewka nie była równoległa do płyty). Albo niewłaściwa wysokość tależyka.
REKLAMA