logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CD Technics SL-PS700 - problem z odczytem płyt i zawieszaniem się odtwarzacza

Vitu 05 Gru 2007 16:39 1851 4
REKLAMA
  • #1 4554614
    Vitu
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Witam mam taki problem po włożeniu cd (cd-r,oryginał) pokazuje sie napis Digital Servo i miesza płytkę po jakiejś minusie wczytuje 1 utwor , następne utwory wczytuje po 40 sec. Nie da sie przewijać bo przeskakuje na inne ścieżki albo sie zacina . Czasami w środku utworu następują szumy tak jak w źle nastrojonym tunerze po czym odtwarzacz zawiesza sie . Przeczyściłem soczewkę Propanolem po włączeniu nie zauważyłem poprawy , wyłączyłem go przyciskiem i z nerwów uderzyłem w górna pokrywę tuż nad szuflada cd , po włączeniu odczytywał każdy utwór w przeciągu pół sekundy elegancko przewija zachowuje sie jak nowy . Czym to może być spowodowane ? Jak to naprawić ?
  • REKLAMA
  • #2 4554876
    Vitu
    Poziom 20  
    Po zdjęciu pokrywy zauważyłem jakieś dziwne ślady na kółeczko które kreci cd o to fotka :

CD Technics SL-PS700 - problem z odczytem płyt i zawieszaniem się odtwarzacza

wygląda to jak by ktoś demontował ten element , przyglądałem sie pracy mechanizmu i wygląda to tak jak by płytka była źle podnoszona do góry , raz kreci sie idealnym okręgiem a raz kreci sie jak jajko i wtedy nie czytać płytki . Jak można temu zaradzić ?
  • REKLAMA
  • #3 4555121
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1320
    Sam już sobie odpowiedziałeś w pewnym sensie. Źle się ustawia szuflada, przez co płyta się ślizga. Popraw mechanizm ładowania płyty i powinno być ok.
  • REKLAMA
  • #4 4555228
    Vitu
    Poziom 20  
    Sęk w tym ze nie mam zielonego pojecia jak poprawic mechanizm ladowania plyty . Jak to zrobic ?
  • #5 4557502
    Vitu
    Poziom 20  
    Nikt nie moze mi pomóc ?
REKLAMA