logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic TX-29PS12P - głośne brzęczenie transformatora w nowym telewizorze

pawel1977 20 Sie 2006 09:20 2152 1
REKLAMA
  • #1 2933169
    pawel1977
    Poziom 10  
    Kupiłem tydzień temu telewizor Panasonic TX-29S12P i od nowości brzeczy w nim trafo. Jest to na tyle słyszalne że przy oglądaniu na przyciszonym telewizorze słychać to brzęczenie. Słychać je wewnątrz obudowy i z głośników a w dodatku zakłuca także telefon stacjonarny bo i w słuchawce też brzęczenie jest słyszalne. Przeszedłem się po kilku sklepach aby sprawdzić czy inne telewizory tego modelu też tak mają i okazało się że na 5 modeli tylko jeden nie brzęczał. W telewizorach tego modelu 21" i 32" nic nie brzęczy. Ponieważ telewizor jest nowy i na gwarancji nie mogłem zajrzeć do środka więc zadzwoniłem do serwisu a tam powiedzieli mi że tak ma być ale przecież to bzdura. Co może być przyczyną tego brzęczenia, czyżby źle dobrany transformator?
  • REKLAMA
  • #2 2933177
    grzesiulek5
    Poziom 22  
    Ocena: 41
    Handlowałem tymi telewizorami swego czasu.Okazało się iż jest on wyprodukaowny na bazie telewizora firmy Daewoo.Ten efekt nie był pojedynczym przypadkiem.Jest tam wykonane złe ekranowanie toru fonii stąd duża wrażliwość na wszelkie zakłócenia.Oddawaliśmy ten sprzęt do serwisu i "czasami coś"pomagało.Koledzy z serwisu powiedzieli iż po niewielkiej porzeróbce można było to poprawić.Dostali serwisówkę od panasonica.Niestety nie zawsze to pomagało i wtedy klienci dostawali zwrot gotówki z przyczyny że jast to wada faktyczna niemożliwa do usunięcia.
REKLAMA